Doi atleţi orădeni s-au întors cu medalii de la Campionatul Balcanic de atletism în aer liber pentru juniori I, desfăşurat la Istanbul. Atât Alesia Rengle, cât şi Fandly Mark au ocupat locul 2 în probele de sătitura în înălţime, respectiv 800 metri. 

Alesia Rengle (legitimată la CN „Mihai Eminescu” CSU Oradea, antrenori Mariana și Virgil Preda) a sărit 1,77 metri din prima încercare, rezultat cu care s-a situat pe treapta a doua a podiumului, după Zorana Rakovic (Serbia), cu 1,80 metri. Performanţa Alesiei este foarte bună,orădeanca aflându-se la doar 2 centimetri de baremul de calificare la CM de juniori I, în condițiile în care ea este încă junioare II. „Alesia a încheiat excepțional un sezon care părea compromis după problemele medicale cu care s-a confruntat în urmă cu o săptămână. Rezultatul său la această Balcaniadă, de 1,77 metri, constituie cea mai bună performanță din România în actualul sezon în aer liber, la junioare II, junioare I și tineret, respectiv a doua la senioare, după Daniela Stanciu (Steaua), cu 1,80 metri, aceasta fiind însă mult mai în vârstă”, a afirmat  antrenorul Virgil Preda.

Fándly Márk (CN „Mihai Eminescu”, antrenor Florin Indrie) a încheiat  proba de 800 metri, cu timpul de 1 min 51,82 sec, fiind devansat de un alt atlet român, Gabriel Voicu (CSM Râmnicu Vâlcea), cu 1 min 51,34 sec, sportiv cu doi ani mai mai mare decât orădeanul. „Márk, care este și el încă juniori II, a încheiat cu bine un sezon extraordinar, cu rezultate remarcabile. De notat faptul că și Alesia Rengle a fost descoperită tot de prof. Florin Indrie, la CN Eminescu”, a adăugat antrenorul Virgil Preda.

Un alt atlet orădean care a concurat la Balcaniadă, Cristian Méhes (CS Crișul, antrenori Livia și Albert Méhes), s-a situat pe locul 7 la aruncarea ciocanului, cu 62,61 metri. Debutant în echipa României, Horațiu Sabău (LPS Bihorul CSU Oradea, antrenori Mariana și Virgil Preda), s-a clasat pe locul 11 la triplusalt, cu 14,14 metri.

 Cu 20 de medalii (două de aur, nouă de argint, nouă de bronz), dintre care 14 la feminin (1-6-7) și șase la masculin (1-3-2), delegația României s-a clasat pe locul 2 în clasamentul general pe echipe la feminin şi pe poziţia a 4-a la masculin.