După Nikola Markovic şi Giordan Watson, Arturas Valeika (34 ani) este cel de-al treilea jucător cu care CSM CSU Oradea a semnat în ultima perioadă şi pe care va conta în sezonul următor. Având în contract opţiunea de prelungire cu încă un sezon, sportivul lituanian a semnat ieri actul adiţional prin care acceptă să-şi continue cariera în oraşul de pe Crişul Repede după ce îşi dăduse acordul verbal încă de la începutul pandemiei.

 

Valeika, un pivot autentic, se va afla la cel de-al 13-lea sezon ca baschetbalist profesionist după ce iniţial petrecuse 4 ani în puternicul campionat universitar nord-american. În cariera sa, lituanianul de 2,07 metri înălţime a mai evoluat pentru echipe din ţara sa natală, Letonia, Germania şi Spania, cei trei ani petrecuţi la CSM CSU Oradea fiind primii în campionatul românesc în care a cucerit două titluri. „Valeika a fost o piesă de mare importanță în angrenajul formației antrenate de Cristian Achim, fiind un jucător esențial în defensiva echipei, respectiv un baschetbalist de mare importanță în ofensiva colectivă. Arturas se evidențiază prin abilitatea de a finaliza acțiunile pick and roll. În plus, este un jucător atletic, energic și poate să susțină un ritm accelerat de joc (tranziție și contraatac). Alte calități sunt abilitatea de a se apăra în diferite sisteme, inteligența baschetbalistică și capacitatea de a recupera sub panoul advers”, este portretul făcut baschetbalistului într-un comunicat de presă dat publicităţii de către CSM Oradea. Valeika a bifat peste 100 de prezenţe în Liga Naţională şi Cupa României. El are medii statistice de 7.6 puncte, 5.0 recuperări, 1.5 pase decisive, 0.8 intercepții și 0.6 capace în 23 minute pe partidă. Acesta are un procentaj de 62% la aruncările de două puncte, 27% la trei puncte și 67% la linia de pedeapsă pentru 11.3 la eficiență. În acest moment, lotul lui CSM CSU Oradea arată în felul următor: Giordan Watson, Nikola Markovic, Arturas Valeika, Bogdan Nicolescu, Edward Petrescu și Tudor Fometescu.

Liga de Vară a fost anulată

Într-o altă ordine de idei, Consiliul Director al FRB a hotărât să anuleze Liga de Vară din cauza lipsei de competitori și al interesului scăzut pe care cluburile l-au arătat pentru această competiție.