Comitetul executiv al AJF Bihor a decis fără niciun vot împotrivă ca echipele Crişul Sântandrei şi Universitatea Oradea să nu aibă drept de participare în playoff-ul Ligii a IV-a deoarece nu deţin Certificatul de Identitate Sportivă, cerinţă impusă în pauza competiţională după ce judeţul nostru nu a putut fi reprezentat la barajul de promovare în Liga a III-a şi din acest motiv.

La finele ediţiei trecute a campionatului Ligii a IV-a, judeţul Bihor nu a fost capabil să îşi trimită o reprezentantă la barajul de promovare în Liga a III-a după ce campioana Viitorul Borş a refuzat să participe din motive financiare iar vicecampioana Crişul Sântandrei nu a putut merge la baraj din cauza faptului că nu deţinea Certificatul de Identitate Sportivă. După acel moment neplăcut pentru fotbalul bihorean, conducerea AJF Bihor a decis să ia măsuri astfel încât situaţia să nu se mai repete. „Vom modifica regulamentul de organizare al campionatului Ligii a 4-a, pentru a ne asigura că echipa care va câştiga campionatul va reprezenta judeţul Bihor la barajul de promovare în eşalonul trei al fotbalului românesc”, transmitea atunci conducerea AJF Bihor. Astfel din sezonul 2022/2023 forul fotbalistic bihorean a impus ca echipele care ajung să își dispute titlul județean și participarea la barajul de promovare în Liga 3 să dețină Certificat de Identitate Sportivă (CIS) eliberat de Ministerul Sportului. Zis şi făcut şi spunem asta după ce Comitetul Executiv al AJF Bihor a decis scoaterea din playoff a echipelor Crişul Sântandrei şi Universitatea Oradea, formaţii care nu deţin acest CIS.

 

FC Bihor II şi CAO, beneficiarele deciziei

Din punct de vedere fotbalistic și-au câștigat dreptul de a juca în playoff următoarele echipe: CS Diosig, Vulturii Săcueni (antrenor Alexandru Kiss), Viitorul Borș (antrenor Lucian Stance) și CS Oșorhei (antrenor Răzvan Giura) - Seria Nord; Bihorul Beiuș (antrenor Vlad Silaghi), Crișul Sântandrei (antrenor Petre Gabor), Olimpia Salonta (antrenor Ruben Țirban) și Universitatea Oradea (antrenor Codruț Bulz) - Seria Sud. Analizând dosarele acestor echipe, Comitetul Executiv al AJF Bihor a constatat că Universitatea Oradea şi Crişul Sântandrei nu deţin CIS şi cu 6 voturi pentru şi o abţinere a hotărât să le retragă dreptul de participare la playoff. Locurile acestora au fost luate de următoarele două clasate la finele sezonului regulat, FC Bihor II şi CA Oradea, echipe care îndeplinesc acest criteriu. De asemenea, CE al AJF Bihor a stabilit cu unanimitate de voturi „o garanţie de 5.000 lei pentru echipele participante în playoff, care se va returna formaţiilor la finalul sezonului, cu excepţia echipei campioane, în cazul în care, această formaţie nu va disputa barajul pentru Liga a 3-a din culpa ei. Termen pentru plata garanţiei, data de 30.11.2022”, informează site-ul oficial al FRF.