Evoluție dezamăgitoare pentru bihoreni care au fost surclasați de a doua clasată. La capătul unei partide care a contat pentru etapa a 29-a, AFC Hermannstadt s-a impus cu 4-0 (2-0) după un meci în care a înscris atunci când a vrut.

Băieții pregătiți de Cristian Lupuț nu s-au regăsit în fața unei formații care a fost mai mult cu gândul la semifinala din Cupa României, partidă care se va desfășura mâine și în care vor întâlni pe Gaz Metan Mediaș. În jocul de la Sibiu, „luceferii” nu au fost capabili să trimită nici măcar un șut pe spațiul porții adverse chiar dacă gazdele au ridicat piciorul de pe accelerație la scorul de 2-0. Totuși trebuie menționat faptul că AFC Hermannstadt nu a pierdut niciun meci pe propriul teren în actualul sezon. Cu toate acestea, forma bună arătată în 2018 îi îndreptățea pe orădeni să spere măcar la un rezultat de egalitate. Până la urmă, speranța acestora a fost departe de realitate, a doua clasată administrând Luceafărului cel mai sever eșec din actuala stagiune.

Gazdele au forțat până la 2-0

Până la deschiderea scorului din minutul 19, sibienii au avut 5 situații de poartă, jocul încântându-i pe spectatorii din tribune. Cea mai mare s-a petrecut în minutul 17 atunci când Dâlbea a șutat puternic, cu latul, de la 18 metri, mingea a lovit bara din dreapta și a trecut prin fața lui Goia în partea opusă. Având în vedere evoluția de până la acel moment, golul plutea în aer. În minutul 19, Neagu i-a pasat scurt în dreapta careului lui Herghelegiu, fostul atacant al luceferilor, care a centrat pe jos către Petrișor Petrescu, acesta finalizând din 7 metri la colțul lung. Peste doar 6 minute s-a făcut 2-0. Același Herghelegiu a centrat dintr-o lovitură de colț de pe dreapta până la Radu Crișan care, de la 10 metri, a trimis puternic cu capul în stânga lui Goia, rămas spectator. La acest scor, elevii lui Alexandru Pelici au redus turația motoarelor pentru a se menaja pentru meciul de cupă.

Ștefan Blănaru, dublă pe final de meci

Repriza secundă nu a adus nicio modificare în evoluția bihorenilor chiar dacă Lupuț a efectuat trei schimbări, două în minutul 64 și una în minutul 75. Pănă la golul de 3-0, sibienii au mai avut o ocazie imensă. În minutul 78 la un contraatac doi cu unu, Curtean a pasat în centru până la Blănaru care, singur cu Goia, din 7 metri, a trimis cu latul direct în brațele portarului. Același Ștefan Blănaru s-a revanșat 2 minute mai târziu. Atacantul a scăpat singur în careu, pe partea stângă, și cu toate că a intrat în unghi a reușit să trimită plasat pe lângă Goia, la colțul lung. În minutul 88 s-a făcut 4-0. Tot Blănaru a scăpat singur cu Goia după o pasă peste apărarea bihoreană, l-a driblat pe acesta dar și pe Tînc, repliat, după care a trimis balonul în plasă.

Așadar nicio problemă pentru a doua clasată în a-și trece în cont cel de-al 20-lea succes stagional. Gazdele au dominat jocul și au marcat atunci când au vrut chiar dacă după 2-0 nu au mai forțat. Luceafărul va juca pe teren propriu în următoarea rundă, adversarul care va veni sâmbătă la Sînmartin fiind CS Balotești. Partida va începe la ora 11.00.

AFC Hermannstadt: Căbuz - Al. Coman, R. Crişan, I. Stoica, Pamfile - Dâlbea (cpt.), Boboc - Hergheligiu (71 Curtean), C. Neagu (60 Șt. Blănaru), P. Petrescu (88 D. Tătar) - Bg. Rusu.

Antrenor: Alexandru Pelici

Luceafărul Oradea: Goia- Balea, Oros, Tînc, Ban - Feher, Ţegle - Neacşa (65  Valies), Codoban (75 V. Pop), Al. Dulca (64 D. Lukacs) - Vl. Rusu.

Antrenor: Cristian Lupuţ.