Handbaliştii pregătiţi de Sebastian Tudor au obţinut cel de-al doilea succes stagional în jocul din deplasare cu fosta prim-divizionară ADEP Satu Mare într-un meci din Seria B a Diviziei A. A fost o partidă la discreţia orădenilor care s-au desprins în câştigători încă din prima repriză (9-16), partea secundă fiind utilizată pentru a oferi cât mai multe minute de joc tinerilor componenţi din cadrul lotului.

Echipa care în sezonul trecut evolua în Liga Naţională a pierdut o mare parte a lotului de jucători, astfel că sătmărenii au fost o pradă destul de uşoară pentru CSM Oradea. După cum anticipam, problema învingătoarei nu s-a pus niciun moment, astfel că, după pauză, la adăpostul celor 7 goluri diferenţă, Sebastian Tudor şi George Tăutu şi-au permis să ruleze întreg lotul. În acest context, tânărul Codrin Zamfir, în vârstă de 16 ani, handbalist promovat de la clubul Alpha Oradea, a bifat 14 minute în duelul de la Satu Mare. Tot la aspectele de menţionat la capătul acestui duel este reuşita portarului George Duma, care şi-a trecut numele pe lista marcatorilor. După două etape disputate, CSM Oradea alături de Universitatea Cluj şi CSU Târgu Jiu sunt singurele echipe din serie cu punctaj maxim. Bihorenii ocupă locul al treilea în clasament, având golaverajul cel mai slab dintre cele trei echipe. În etapa următoare, CSM-ul, în condiţii normale, are ca şi acontat un nou succes, la Oradea urmând să vină CNE Sighişoara, formaţie care a fost surclasată în această etapă pe propriul teren de către U Cluj, cu scorul de 44-27. Partida se va desfăşura duminică, 1 octombrie, de la ora 16.00, la Arena „Antonio Alexe”, iar intrarea spectatorilor va fi liberă.

Celelalte rezultate înregistrate în etapa a doua: Minaur 2 Baia Mare – CSU Poli Timişoara 36-16, CNE Sighişoara – U Cluj 27-44, U Craiova – HC Sibiu 32-28 şi HCM Sighişoara – CSU Târgu Jiu 27-40. CSM Şcolar Reşiţa a stat.

Pentru CSM Oradea au marcat: Alexandru Pop 7 goluri, Bogdan Munteanu 5, Devid Munea 5, Cosmin Liberţ 4, Petru Stroe 3, Răzvan Radu 2, Eduard Szilagyi 2, Christopher Iozu 2, şi portarul George Duma un gol.