Olyus Noel Robert, un bebeluș de doar trei luni din Bihor, a fost diagnosticat cu o boală cruntă. Micuțul suferă de amitrofie spinală tip 1, o boală genetică rară progresivă care duce în scurt timp la deces.

Pentru a-l ajuta pe băiețel, vineri, 22 noiembrie, de la ora 19.00, la Biserica romano-catolică „Sfântul Ladislau”, va avea loc un concert caritabil, susținut de organista Szeghalmi Emese, în colaborare cu artistul liric, contratenorul Viktor Iosif și cu tânărul și talentatul Katona Abel, cunoscut ca un artist de renume național și internațional. Intrarea va fi liberă, însă toate donaţiile colectate în timpul concertului vor fi transferate tratamentului medical al copilului.

Povestea lui Noel

La numai trei luni, în data de 22 octombrie, rezultatul pozitiv al unui test genetic care indica atrofia musculară spinală (SMA 1) a sfâşiat inimile părinţilor lui Noel care cer acum ajutor, pentru a-i da micuţului lor o şansă la viaţă.

Pentru ca băiețelul să aibă o șansă la viață, are nevoie de un tratament extrem de costisitor: injecții cu Spinraza, un ser care menține starea actuală a pacienților sau produce anumite îmbunătățiri la nivelul tonusului muscular.

Potrivit părinţilor, pentru vindecarea sa, Noel are nevoie de o terapie genetică extrem de scumpă numită ZOLGENSMA. Costul de 2,11 milioane de dolari al acestui tip de tratament este imposibil de suportat din punct de vedere financiar de familie, tocmai de aceea ei apelează la ajutorul oamenilor cu suflet.

Cei care doresc să-l ajute pe băiețel pot face donații în conturile deschise la Banca Transilvania pe numele Olyus Noel Robert; EUR: RO74BTRLEURCRT0527455101

HUF: RO87BTRLHUFCRT0527455101

RON: RO27BTRLRONCRT0527455101

COD SWIFT/BIC: BTRLRO22

De asemenea, micuțul poate fi sprijinit și prin GoFoundMe: gf.me/u/wfyvjv și PayPal: paypal.me/kicsinoelsma1