Din Ajun şi până în zorii zilei de Crăciun, un grup de peste 30 de tineri inimoşi din cartierul Maria din Salonta au colindat cu gândul de a aduce bucurie în sufletele celor avuţi, dar mai ales a celor aflaţi la nevoie.

De la Salonta şi până la Chişineu-Criş, de la Avram Iancu şi Tămaşda până la Ghiorac, Mădăras şi Ianoşda, colindătorii şi-au îndeplinit misiunea şi în acest an, reuşind să adune o sumă importantă pentru o serie de cazuri medicale şi sociale.

Medici, avocaţi, economişti, ingineri, antreprenori sau studenţi, tinerii salontani au reuşit să adune suma de 33.270 lei. O parte din aceşti bani a provenit chiar de la iniţiatorii demersului caritabil, pentru că membrii grupului s-au colindat şi între ei, contribuind fiecare la reuşita acţiunii. Importantă a fost şi contribuţia de 6.000 de lei a credincioşilor prezenţi în prima zi de Crăciun la cele două biserici ortodoxe din Salonta.

„Îi mulțumim lui Dumnezeu că ne-a ajutat ca și în acest an să ne îndeplinim misiunea. Cu ajutorul dumneavoastră am reușit să adunăm frumoasa sumă de 33.270 lei care a fost împarțită la familiile aflate în nevoi astfel: 10.000 lei - Bondar Cornelia (transplant de ficat); 10.000 lei - Cristea Gabriel (terapie autism); 10.000 lei - Farcaș Roxana (cancer de col uterin); 3.270 lei (le-am făcut o surpriză unor oameni dragi sufletelor noastre plătindu-le restanța la întreținere). Vă mulțumim tuturor, pentru că nu vă deschideți doar porțile, ci și sufletele contribuind la acțiunea noastră. Dumnezeu să vă răsplătească pentru toată bunătatea voastră și să vă dăruiască înzecit. Sărbători liniștite, sănătate și fericire tuturor”, a  menţionat unul dintre organizatori, pe pagina sa de socializare.