Peste 6.000 de persoane au vizitat, în perioada 18-19 mai, Târgul locurilor de muncă şi de orientare în carieră, organizat de AJOFM Bihor.

Târgul locurilor de muncă şi de orientare în carieră, organizat de AJOFM Bihor, în cadrul proiectului ,,Rețea transfrontalieră pentru susținerea dezvoltării carierei profesionale în regiunea de graniță - Career” - cod ROHU 331, finanțat prin Programul Interreg V-A România-Ungaria, a ajuns la final.

„În urma acestui eveniment major, am avut onoarea să primim vizita a peste 6.000 de persoane, tineri, elevi, studenți, profesori, stakeholderi locali, persoane în căutarea unui loc de muncă”, anunță Békési Csaba

directorul executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Bihor.

Potrivit acestuia, din totalul celor peste 6.000 de persoane, peste 1.100 au făcut parte din categoria persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, prezente la eveniment pentru a ocupa una din cele peste 1.700 locuri de muncă oferite de cele 64 de companii prezente. Din rândul lor, peste 360 de persoane au fost selectate pentru un interviu final sau angajare.

„Cei peste 5.000 de tineri care au participat la eveniment cu scopul de a-și identifica calea profesională viitoare au avut ocazia să interacționeze cu cei peste 100 de expozanți, companii, ONG-uri, asociații, universități, scoli, instituții publice și consorțiul Campus Oradea”, mai spune șeful AFOFM Bihor, adăugând că din rândul lor peste 500 tineri au participat la workshop-uri tematice și testări autorizate pentru evaluarea și orientarea lor în carieră, respectiv pentru corelarea profilului occupațional cu interesele, personalitatea și valorile lor personale.