Copiii din Centrul de Zi Oradea au avut parte, la finele săptămânii trecute, de o surpriză inedită: o oră de distracție pe patinoarul de la Era Shopping Park Oradea, la invitația lui Florin Mal, directorul centrului comercial.

De la mic la mare, copiii, însoțiți de personalul de la centru, au încălțat patinele și au pornit aventura pe gheață, pentru mulți dintre ei fiind prima experiență de acest fel.

„A fost cea mai minunată zi!“, au exclamat copiii. Au patinat, au căzut, s-au ridicat, s-au jucat, a fost o zi cu multă voie bună și râsete zglobii. Cei mici au avut ajutoare de nădejde, pinguinii cu mânere anti-alunecare pentru sprijin, care au fost partenerii lor în această aventură. Năzdrăvanii s-au întors acasă frânţi de oboseală, dar foarte bucuroşi că au petrecut o zi pe patinoar. Tot cu sprijinul Era Park, aventura s-a finalizat cu ceai cald, ciocolată caldă și un hot dog delicios, menite să-i încălzească și să le potolească foamea.

„Orice bucurie, oricât de mică și neînsemnată ar părea pentru noi, pentru cei mici contează, pentru că aduce multă fericire și împlinire în viața lor. Dorim să îi mulțumim, pe această cale, domnului Florin Mal, pentru surpriza pe care le-a făcut-o copiilor noștri, apreciem implicarea și empatia de care a dat dovadă”, a spus Anca Grama, directorul Direcției de Asistență Socială Oradea.

Centrul de Îngrijire de Zi Oradea are o capacitate de 65 de locuri, iar de serviciile centrului au beneficiat, pe parcursul anului trecut, 58 de copii. Centrul din subordinea DASO sprijină copiii de vârstă școlară care frecventează diferite unități de învățământ, copii din familii aflate în situații de risc social, în scopul unei reintegrări optime în familie sau a prevenirii abandonului familial și a instituționalizării, asigurând pe timpul zilei îngrijire, hrană, educație, consiliere și orientare școlară și profesională.

Personalul de aici, pe lângă grija pe care le-o poartă acestor copii, asigurându-le activități de educație, recreere și socializare, ajutându-i să se dezvolte armonios, îi îndrumă și pe părinții acestora să afle ce au de făcut, astfel încât să construiască o relație bună cu copiii, să disciplineze și să le ofere iubire și afecțiune.