Joi, 25 iulie, de la ora 18.00, în sala de evenimente „Queen Mary” din Oradea, va avea loc un spectacol caritabil de muzică populară, intitulat „Alături de Luminița”.

Cei care doresc să fie alături de Luminița, o tănără din Oradea care suferă de o boală gravă, sunt invitați la un spectacol caritabil de muzică populară, ce va avea loc în data de 25 iulie, de la ora 18.00, în sala de evenimente „Queen Mary” din Oradea. Cu acest prilej, vor evolua: Sânziana Toader Ardelean și Cătălin Ardelean, Cornel Borza, Nicu Vesa, Călin Crișan și Mihail Tiţoiu, invitată de onoare fiind Carmen Șerban. Umoristul Radu Moș va asigura buna dispoziție pe tot parcursul evenimentului. Prezentatorul spectacolului va fi Mihai Dacin. Biletele pot fi procurate la numărul de telefon 0770/474.950.

Scopul spectacolului este strângerea de fonduri pentru Luminița, o tânără de 18 ani, din Oradea, diagnosticată cu cerebelită subacută cu virus herpus care a dus la atrofie cerebeloasă, diplopie (vedea dublu), pareză de nerv cranian şi epilepsie.

În 2013, după ce a împlinit 12 ani, viaţa fetei s-a schimbat radical. După ce a început să acuze ameţeli, greaţă şi dureri de cap, mama Luminiței a decis să o ducă la medicul de familie, care a tratat-o de criză de colecist. Însă după încă o săptămână au apărut şi tulburări de mers. În momentul în care a văzut că fiica ei nu se mai poate ţine pe picioare, Olimpia a realizat că este nevoie de mai multe investigaţii. Nu apucase să-şi facă încă un plan de bătaie când copila a făcut o criză puternică şi a fost luată de ambulanţă şi dusă la spital, iar în scurt timp a intrat în comă. După toate analizele făcute, mama avea să afle că fiica ei este suspectă de tumoare cerebrală. A refuzat să creadă acest lucru şi a plecat la Cluj, pentru a cere şi alte păreri. În tot acest timp, starea Luminiţei se degrada de la o zi la alta. Primul diagnostic pus de medicii clujeni a fost de encefalită. Însă nici aceasta nu avea să fie adevărata problemă de sănătate a fetei. După mai bine de cinci săptămâni s-a aflat, de fapt, că vinovatul pentru boala copilei era un virus banal, luat cel mai probabil din aer, care, însă, nu a fost depistat din timp. În scurt timp, a fost pus şi adevăratul diagnostic: cerebelită subacută cu virus herpus care a dus la atrofie cerebeloasă, diplopie (vedea dublu), pareză de nerv cranian şi epilepsie.

De mai bine de șase ani, Luminiţa duce o luptă aprigă cu această boală cumplită, care a ţintuit-o într-un scaun cu rotile. Este conştientă că trebuie să facă eforturi uriaşe pentru a reuşi să fie, măcar în proporţie de 60%, copilul vesel şi talentat pe care îl ştia toată lumea înainte ca boala să-i atace organismul. Pe lângă ambiţia ei de a se pune pe picioare şi eforturile supraomeneşti pe care le face mama ei pentru a-i asigura tratamentul zilnic, tânăra are nevoie şi de un pic de ajutor din partea noastră. Cei care doresc s-o ajute pot face donații în contul bancar - RO24BTRLRONCRT0240511501, pe numele Cionca Luminița Nicoleta Mihaela.