Asociația Love Bihor a organizat vineri, 9 august, „Bucuria copilăriei” un eveniment caritabil în cadrul căruia a adunat fonduri pentru organizarea taberei Love Bihor 2019 destinată copiilor proveniţi din familii nevoiaşe.

 

Evenimentul a început la ora 15.00, la Bistro Blues Café. Programul a cuprins un târg caritabil cu produse lucrate manual, cărți și haine, de la ora 18.00, un atelier de pictură pe sticlă pentru toate vârstele iar de la ora 19.30 un spectacol de muzică și magie alături de magicienii Eduard şi Bianca, Sergiu Nica, Melaz, Arthur Weber, Ovi the Kid, Darius Andrei, Rius. Pentru că vor ca micuții să se bucure de vacanță, angajații Administrației Bazinale de Apă Crișuri Crișuri s-au mobilizat și au făcut donații în valoare de 5.000 de lei pentru a susține proiectul. Banii donați vor fi folosiți pentru organizarea taberei Love Bihor 2019 în perioada 11-16 august la Căsoaia în județul Arad, o tabără dedicată copiilor proveniţi din familii nevoiaşe și care are ca temă protejarea naturii. Scopul taberelor este de a oferi ocazia copiilor proveniți din familii defavorizate să poată avea experiența de învățare în cadrul lor, să îşi dezvolte aptitudinile de viaţă socială, de lucru în echipă, comunicare şi creşterea stimei de sine.

„În cadrul taberelor, copiii participa la activități special gândite şi pregătite de către voluntari și modificate în funcție de preferințele acestora, astfel încât să putem îndeplini obiectivele propuse. Principala metodă folosită este învăţarea prin experienţă. Anul acesta tema taberei va fi protejarea naturii, astfel, programul activităţilor cuprinde exerciţii şi jocuri de cunoaştere a naturii, orientare și supraviețuire în natură, autocunoaştere şi lucru în echipă, activităţi sportive precum tir cu arcul, dans sau drumeţii, parc de aventură; ateliere de creaţie: pictură pe sticlă, țesut, ceramică, confecţionare diverse obiecte hand made; activităţi de timp liber precum şi activităţi specifice taberelor: foc de tabără, seară de talente, petrecere în pijamale”, se afirmă în comunicatul organizatorilor.

Programul Love Bihor a început în 2015 cu o tabară de 5 zile pentru 20 de copii. În 2016 la începutul lunii august, pentru 7 zile, 15 copii din familii normale și 15 copii din centrul de plasament au avut ocazia să participe în tabăra Love Bihor unde au învățat împreună să se accepte. 2018 a însemnat pentru programul Love Bihor două tabere pentru copiii proveniți din familii defavorizate din județul Bihor, participând în total 70 de copii cu vârsta între 7 și 14 ani. În 2018, 50 de copii cu vârsta între 10-16 ani, proveniţi din familii defavorizate, s-au bucurat de 6 zile de în tabăra Love Bihor.