La Miersig, Asociația Casa Verde pentru Odihnă și Relaxare are în proiect să construiască un centru educațional pentru copii și să implementeze un program educațional și de recuperare de tip after school și respiro, pentru copii cu dizabilități, autism, sindrom down și copii din familii defavorizate. 

Pornind de la o realitate tristă, anume că nicio terapie specifică, nicio activitate ce urmărește stimularea copiilor de a intra în relație cu ceilalți, niciun program de formare și îmbogățire a capacităților copiilor de a cunoaște mediul înconjurător, de a interacționa cu acesta cu scopul de a deveni cât de cât autonomi, nicio terapie pentru stimularea și dezvoltarea experienței și capacităților cognitive și atitudinilor necesare integrării în mediul şcolar și social nu sunt decontate, nici de la vârsta mică, nici la cea adultă, Asociația Casa Verde pentru Odihnă și Relaxare vrea să construiască la Miersig un centrul educațional pentru copii. Intitulat „Zâmbete Vesele”, proiectul vrea să le dea micuților din zonă o șansă la o viață mai bună, o șansă pentru recuperare, o șansă pentru autonomia personală.

„Avem terenul, am introdus apă și curent până la un punct, am împrejmuit terenul. Așteptăm autorizația pentru construcție și ne propunem ca în doi ani să îl finalizăm. Avem 4-5 parteneri care ne vor ajuta, dar mai avem nevoie de fonduri. Cei care vor să ne ajute, o pot face donând cei 3,5% din impozitul pe venit sau, dacă sunt firme, cei 20%”, susține Tabita Corina Fetinca.

Contul în care se pot face donații este deschis la Banca Transilvania, RO79BTRLRONCRT0528435902 (lei), RO56BTRLEURCRT0528435901 (euro).