Complexul KingsLand, din comuna bihoreană Ineu, va găzdui, pe 12 octombrie 2019, evenimentul sportiv caritabil Qubiz Bike Ride, un concurs deschis bicicliștilor de toate vârstele. Scopul evenimentului este strângerea de fonduri pentru proiectele educaționale Fondul de Burse și Fondul Științescu.

Concursul este organizat de Qubiz, în parteneriat cu Clubul sportiv Xterra Sport Bihor. Evenimentul se află la cea de-a treia ediție. Prima a fost organizată în anul 2017 și s-a bucurat de un real interes din partea participanților. Anul acesta, la eveniment vor participa aproximativ 250 de sportivi din țară.

Startul probei de 45 km se va da din centrul complexului turistic KingsLand, la ora 10.00. Următoarea probă, cea de 21 km, va începe la ora 11.00, urmând ca familiile să pornească la ora 13.00. Pe traseu vor fi voluntari care vor asigura hidratare și alimentație pentru participanți și le vor oferi indicații tehnice despre traseu.

„Atât publicul larg, cât și aparținătorii participanților înscriși sunt așteptați, cu drag, la eveniment, pentru a ne bucura împreună de mișcare, competiție și pasiunea pentru bicicletă, contribuind, în același timp, la două cauze nobile, care vor ajuta copiii defavorizați și tinerii cu potențial să se dezvolte profesional”, transmit organizatorii concursului.

Competiția are trei trasee de lungimi diferite: Race - 45 km, traseu competițional; Open - 21 km, traseu pentru amatori și Cursa familiei - 10 km, cursă dedicată familiilor.

„Traseele sunt compuse pentru probe individuale, acestea fiind completate cu proba familiilor. Vor fi premiați primii trei finaliști pe traseul Race 45 km, pentru fiecare categorie de vârstă: masculin/feminin 14-18 ani, masculin/feminim 18+ . Pentru proba Open și pentru Cursa familiei, se vor organiza tombole cu premii surpriză înaintea startului”, menționează organizatorii. Traseele sunt disponibile atât în format GPS/Strava pe site-ul qubizbikeride.ro, unde se pot găsi toate informațiile despre înscriere, donare, regulament, parteneri și organizatori.

Potrivit acestora, concursul de bicicletă este conceput pentru a provoca concurenții cu trasee de diferite lungimi, într-un cadru organizat, în care pasiunea pentru bicicletă întâlnește nevoia comunității. Toți banii din înscriere și donații din timpul evenimentului vor fi transferați către una din cele două cauze educaționale, la alegerea participanților și donatorilor.

Fondul de Burse și Fondul Științescu sunt proiecte derulate de Fundația Comunitară Oradea și sprijină educația copiilor și tinerilor prin oferirea posibilității de a achiziționa rechizite, îmbrăcăminte, încălțăminte, cât și prin finanțarea unor programe de dezvoltare în știință și tehnologie. Participanții pot alege pentru ce proiect doresc să doneze prin taxa de participare.