Asociația Nisi invită bihorenii să sprijine cauza „Cantina socială gratuită pentru oamenii aflați în nevoie”, înscrisă la ediția a XIII-a Swimathon Oradea, ce va avea loc pe 31 mai, la Bazinul Olimpic „Ioan Alexandrescu” din Oradea.

 

Prin susținerea acestei cauze, bihorenii vor contribui la oferirea zilnică de mese calde persoanelor aflate în situații vulnerabile – oameni fără adăpost, vârstnici singuri sau familii aflate în dificultate.

„Asociația Nisi își propune nu doar să hrănească trupul, ci să aducă și un strop de demnitate și susținere celor care se confruntă cu greutăți. Cantina va funcționa cu ajutorul fondurilor strânse prin Swimathon și cu sprijinul voluntarilor care cred că niciun om nu ar trebui să îndure foamea”, anunță Sara Galvez Ramirez, coordonator proiect - Asociația Nisi.

Cum pot oamenii sprijini proiectul?

Prin donații directe – fiecare contribuție, oricât de mică, poate însemna o masă caldă în plus. Donațiile pentru „Cantina socială gratuită pentru oamenii aflați în nevoie” se fac aici: https://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/proiecte/cantina-sociala-gratuita-pentru-oamenii-aflati-in-nevoie .

Ca ambasadori – promovând proiectul în cercul propriu de prieteni, în social media sau în comunitate, pot ajuta la atragerea de donații și susținere. Cei care vor să se înscrie ca înotători, o pot face pe https://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/ambasadori/creeaza .

Prin înot – înscriindu-se ca înotători pentru cauza cantinei și pot transforma fiecare lungime de bazin într-o șansă pentru cei în nevoie. Doritorii se pot înscrie ca înotători https://swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro/echipe/creeaza

Înscrierile ca înotători sau ambasadori se pot face până pe 21 mai. Mai multe detalii despre competiția caritabilă Swimathon sunt diponibile în platforma swimathon.fundatiacomunitaraoradea.ro.

„Pentru mine, Cantina Socială Gratuită pentru oamenii aflați în nevoie e mai mult decât un proiect. E o promisiune făcută fiecărui om care, într-o zi grea, se întreabă dacă va avea ce pune pe masă. E răspunsul meu la întrebarea: Ce pot face eu pentru ca un om aflat în nevoie să simtă că nu e singur? E felul meu de a dărui ceea ce contează cu adevărat: o masă caldă, un zâmbet, demnitate, speranță, apartenență. Pentru că hrana nu înseamnă doar mâncare, ci și grijă, și comunitate”, menționează coordonatoarea proiectului, Sara Galvez Ramirez.