Primăriile din județul Bihor au răspuns invitației de a lua parte la „Campionatul Bihorean al Curățeniei”. În primele cinci zile s-au înscris 54 de primării, iar perioada de înscriere continuă până în data de 10 iunie.

Concursul este organizat de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Ecolect Group și Consiliul Județean Bihor și se desfășoară în cadrul campaniei „Iunie – luna curățeniei în județul Bihor”.

Au început și acțiunile de igienizare. În comuna Ineu, tinerii voluntari ai Centrului de Tineret The Spot au participat, la sfârşitul săptămânii trecute, împreună cu elevii de la Școala Gimnazială „Puiu Sever” din Ineu, la strângerea deșeurilor. Startul acțiunii a fost dat la ora 12.00, chiar din fața unității de învățământ.

Alte acțiuni au avut loc în comunele Măgești și Holod. În Măgești au participat reprezentanții bisericii, elevii din comună și primăria. La Holod au strâns deșeuri circa 80 de elevi și profesori în localitățile Holod, Dumbrava, Hodis, Forosig, Vintere, iar săptămâna viitoare se dorește implicarea angajaților din primărie și a altor voluntari din comună.

Și alte primării au anunțat că pregătesc campanii de igienizare. Calendarul evenimentelor poate fi urmărit pe https://www.ecogroupbihor.ro/calendarcuratenie/.

Cele 54 de unități administrativ - teritoriale care s-au înscris în Campionat până pe data de 4 iunie, sunt: Lugașu de Jos, Țețchea, Cociuba Mare, Biharia, Tulca, Avram Iancu, Căbești, Popești, Roșia, Măgești, Abrămuț, Nucet, Tărcaia, Sălacea, Aștileu, Sânmartin, Budureasa, Brusturi, Holod, Toboliu, Sâniob, Aleșd, Șuncuiș, Criștioru de Jos, Curtuieșni, Drăgești, Chișlaz, Dobrești, Oșorhei, Marghita, Ștei, Drăgănești, Răbăgani, Șimian, Lazuri de Beiuș, Ineu, Paleu, Copăcel, Tileagd, Lunca, Sântandrei, Lăzăreni, Beiuș, Aușeu, Spinuș, Pietroasa, Batăr, Remetea, Săcueni, Mădăras, Balc, Bratca, Vadu Crișului.

Detalii despre campanie găsiți pe www.ecogroupbihor.ro/campionat şi www.crisana.ro