Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” Oradea continuă o tradiție ce a ajuns în al zecelea an, și anume donarea de sânge. 25 de elevi și cadre didactice din cadrul școlii au donat sânge joi, 26 aprilie, urmând să doneze și săptămâna următoare. Pe 24 mai, elevii, studenții și cadrele didactice, alături de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, vor desfășura o campanie de informare în centrul orașului, cu privire la donarea de sânge.

 

Proiectul, avându-i coordonatori pe dir. adj. prof. Roland Bocoi și dir. adj. prof. Lucian Stance, are ca obiective depășirea deficitului de sânge și preparate din sânge cu care se confruntă spitalele din Oradea, intrarea în rândul donatorilor de sânge a unui număr cât mai mare dintre elevii și cadrele didactice din cadrul Liceului cu Program Sportiv „Bihorul”, informarea populației cu privire la semnificația actului donării de sânge, implicarea elevilor, a profesorilor din cadrul liceului, precum și a studenților de la Facultatea de Medicină și Farmacie în activitatea de promovare a donării de sânge și acțiuni de donare de rechizite elevilor proveniți din familii cu probleme financiare.                                       

Pentru început, în cadrul proiectului au avut loc câteva întâlniri de lucru, ocazie cu care reprezentanții Centrului de Transfuzii Sanguine şi cei de la Direcția de Sănătate Publică Bihor au interacționat cu elevii și profesorii de la Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”. Aceștia din urmă au vizionat materiale video, au primit pliante, au fost informați despre modalitatea de a dona sânge, care sunt beneficiile asupra organismului, care sunt condițiile care trebuie să le îndeplinească un donator.

Circa 25 de elevi și cadre didactice din cadrul Liceului cu Program Sportiv „Bihorul” au donat sânge joi, 26 aprilie, urmând să doneze și săptămâna următoare. În data de 24 mai elevii, studenții și cadrele didactice, alături de reprezentanții Direcției de Sănătate Publică, vor desfășura o campanie de informare în centrul orașului, cu privire la donarea de sânge.

„Mulțumesc tuturor celor implicați în buna desfășurare a proiectului, partenerilor, domnului director Dan Matei, profesorilor diriginți de la clasele a XII-a, Vasile Pușcaș, Simona Zau și de la clasele a XI-a Livia Benea și Maria Reblean, dar, în primul rând, mulțumesc elevilor donatori, care au dat dovadă de o deosebită dăruire și implicare în proiect”, a declarat Roland Bocoi, inițiatorul proiectului.

Proiectul se va finaliza în luna septembrie, ocazie cu care elevii vor dona rechizite elevilor nevoiași.

Alături de Liceul cu Program Sportiv „Bihorul”, în calitate de aplicant al proiectului, parteneri, deja tradiționali, sunt Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, Facultatea de Medicină și Farmacie din cadrul Universității din Oradea, Inspectoratul Școlar Județean Bihor și Direcția de Sănătate Publică-Serviciul Promovarea Sănătății.