Un eveniment care nu are limite de spațiu, timp și cu atât mai mult de generozitate. Ediția cu numărul 8 a Swimathon Oradea vine cu o provocare deschisă tuturor celor care doresc să înoate în spații alternative bazinului, pentru a-și îndeplini obiectivul sportiv.

„Vă chemăm din nou, dragi orădeni și bihoreni, să strângem rândurile și să facem fapte bune. De pe 4 august și până pe 22 august, tot facem valuri la o nouă ediție Swimathon”, anunță Claudia Abrudan, directorul executiv al Fundației Comunitare Oradea.

Swimathon Oradea 2020 nu are limite de spațiu, timp și cu atât mai mult de generozitate. Ediția cu numărul 8 vine cu o provocare deschisă tuturor celor care doresc să înoate în spații alternative bazinului (piscine private, piscine publice, lacuri, râuri, mări, oceane etc.), pentru a-și îndeplini obiectivul sportiv (fiecare înotător își va propune propriul obiectiv în funcție de propriile capacități sportive).

„Dacă până acum evenimentul aduna la un loc preponderent înotători bihoreni, anul acesta oricine și de oriunde poate înota la Swimathon Oradea, până în data de 22 august 2020. În paralel, se vor putea înscrie maxim 40 de înotători experimentați în înotul în ape deschise, pentru a participa în data de 22 august, de la ora 10.00, la competiția demonstrativă (fără spectatori, dar cu transmisii live din teren pentru cei de-acasă), pe care o vom organiza la Kingsland Ineu”, menționează Claudia Abrudan.

Ce este Swimathon?

Swimathon este o competiție simbolică, în care oamenii se întâlnesc pentru a strânge fonduri pentru diverse cauze caritabile. Iată câteva dintre cele de anul acesta: susținerea unor tratamente costisitoare pentru copiii născuți cu probleme grave de sănătate; achiziționarea unor pachete cu alimente de bază pentru persoane care trăiesc la limita subzistenței; sprijinirea activităților de terapie a celor afectați de sindromul Down; achiziția de calculatoare pentru copii din familii fără posibilități materiale din Sânicolau Român; susținerea activităților online de terapie pentru copiii cu boli cronice și construirea de case de tip familial pentru copiii abandonați și multe altele.

„Veți auzi despre aceste proiecte din partea acelor oameni, poate chiar prieteni de-ai voștri, care au ales să le promoveze și să ajute la strângerea de fonduri. Ei sunt MESAGERII. Alții și-au făcut echipă și vor înota la Swimathon, pentru a susține o cauză și a strânge cât mai mulți bani. Ei sunt ÎNOTĂTORII – TITANI și ÎNOTĂTORII - EROI. Dacă ai mai participat la competiții de înot în ape deschise, te încadrezi perfect în echipa TITANILOR. Înscrie-te până la 16 august 2020 și participă la competiția demonstrativă de înot de la Kings Land, Ineu din 22 august. Din cauza condițiilor actuale, impuse de pandemie, locurile disponibile sunt limitate la 40. În paralel, aceia dintre voi care vă aflați la mare sau la munte și aveți la dispoziție un loc în care puteți să înotați, vă puteți înscrie în echipa EROILOR. Înscrie-te și înoată până în 22 august. Casca Swimathon, medalia și diploma pot fi ridicate de la sediul nostru sau ți le trimitem noi prin poștă. În plus, oamenii care vor sprijini financiar un proiect, indiferent de sumă, sunt ȘTRENGARII. Singur sau cu cel mai bun prieten al tău, fă valuri în apă sau pe uscat, acasă la tine sau oriunde în lumea largă. Ajută cu o donație proiectul care e cel mai aproape de sufletul tău, postează o poză pe profilul tău și dă-ne un tag să te vedem și noi. Cei mai creativi ștrengari vor fi premiați!”, precizează Claudia Abrudan.

Fundația Comunitară Oradea îi așteaptă pe toți cei interesați să se implice în acest veritabil club al faptelor bune, indiferent de echipă: Titani, Eroi, Ștrengari sau Mesageri, tu din care echipă faci parte?