În doar două luni de la începerea șantierului, Casa din Oșorhei, dedicată copiilor abandonați, se înalță văzând cu ochii. Construcţia are loc în cadrul proiectului „Aripi de înger”, inițiat de Asociația Filantropia a Episcopiei Ortodoxe a Oradiei.

Proiectul „Aripi de înger” își propune să aducă afecțiune, educație, protecție, îngrijire și speranță pentru 60 de copii abandonați și internați în Centrul de Plasament nr.2, cu scopul de a preveni marginalizarea socială (abandon școlar, cerșetorie, vagabondaj, dependență de sprijinul comunitar, delincvență juvenilă, prostituție etc.) și de a-i sprijini în dezvoltarea lor socio-psiho-emoțională.

Obiectivele proiectului sunt strângerea unui fond de minim 150.000 euro pentru contruirea unei case de tip familial, pe lângă cele patru case deja finanțate de donatori, dintr-un necesar de cinci case de tip familial; dotarea tuturor celor cinci case de tip familial cu câte un microbuz; construirea, amenajarea și dotarea unei case de tip familial în Parohia Ortodoxă din Oșorhei, județul Bihor, pe lângă cele patru case deja finanțate de donatori, dintr-un necesar de cinci case de tip familial. Un alt obiectiv este deschiderea celor cinci case de tip familial în parteneriat cu DGASPC Bihor pentru îngrijirea celor 60 copii într-un mediu familial și menţinerea condițiilor de găzduire în așezământ pe o perioadă de 50 de ani.

Peste 50 de copii și tineri, membri ai cluburilor de educație nonformală pentru tineret IMPACT din cinci unități de învățământ din Oradea („Nicolae Bălcescu”, „Partenie Cosma”, „Iosif Vulcan”, „Aurel Lazăr” şi „Onisifor Ghibu) sunt cei care au demarat acest proiect de impact pentru copiii de-o seamă cu ei, dar cu o viață mult mai încercată.

Calendarul proiectului este următorul: februarie 2018 - începerea proiectului; iulie 2019 - punerea primei pietre de temelie; august 2019 - deschiderea șantierelor de construcție; decembrie 2020 - primirea copiilor.

„Am progresat mult cu ajutorul tău. Casa din Oșorhei, dedicată copiilor abandonați, se înalță văzând cu ochii, în doar două luni de la începrerea șantierului cu ajutorul donatorilor mici și mari. Pentru ca în luna iunie să putem încheia finisajele de interior și exterior, avem nevoie de sprijinul tău în continuare și, astfel, noul cămin va oferi curând căldură, educație, afecțiune și speranţă copiilor abandonaţi”, transmit iniţiatorii proiectului, adăugând că donațiile mici sau mari în bani sau materiale de construcții, sponsorizările din impozitul datorat statului sunt vitale pentru a putea continua acest proiect.

„De 1 Iunie, fii alături de copiii abandonați şi pregătește-le un mic cadou! Dăruiește mici donații care să contribuie la finalizarea lucrărilor de construcție la căsuța din Oșorhei. Fie că vei dona online cu cardul sau că ne vei oferi formularul de 3,5% din impozitul global, poți să afli detalii la link-ul: https://mailchi.mp/0c384c17d3de/aripi-de-inger-are-nevoie-de-tine-1382968”, mai transmit iniţiatorii proiectului.

Proiectul „Aripi de înger”, inițiat în anul 2018, pentru construirea în tot atâtea parohii din cuprinsul Episcopiei Ortodoxe Române a Oradiei a unui număr de cinci case de tip familial pentru 60 de copii abandonați cazați în prezent în centre de plasament din județul Bihor, ca urmare a bunei colaborări între organizațiile eparhiale din cuprinsul Patriarhiei Române, a fost extins la nivel național sub titlul „Aripi de înger” - România, un proiect ce va include și alte inițiative similare din București, Sibiu și Cluj.