La nici doi ani, micuța Victoria Maria Tordai, din Câmpia Turzii, se luptă cu o boală nemiloasă. Fetița suferă de neuroblastom olfactiv (estezioneuroblastom), care este destul de avansat și care a fost descoperit doar în 4 ianuarie 2021.

„Mă numesc Victoria Maria Tordai, nu am doi ani, dar am o boală foarte gravă! Mă ajutați să cresc mare? Salut, noi suntem familia Tordai, Andrei, Liana și eu, Victoria Maria, mezina familiei. Ei bine, aceasta a fost printre ultimele poze în care eram fericiți, pentru că acum eu, împreună cu mami, sunt internată în spital. Sunt bolnavă. Nu știu eu ce înseamă ce zic doctorii aceia, dar am văzut-o pe mami plângând și îi spunea lui tati că e grav și că trebuie să fac „tocistatice”. Mami a plâns astăzi … și tati încearcă să se țină tare, dar plânge și el. Eu nu plâng, decât atunci când văd acele și pungile acelea cu apă din care vine apă la mine în fluturașul de la mânuță”, cam asta ar spune micuța Victoria Maria Tordai, în vârstă de 1 an și 6 luni, dacă ar putea vorbi...

Acest tip de cancer este foarte rar, cu atât mai puțin la copii. Tocmai din acest motiv, pentru ca micuța Victoria Maria să aibă o șansă reală la viață, are nevoie de tratament în străinătate (Austria sau Israel).

Familia Tordai are nevoie de minim 100.000 de euro pentru ca, în continuare, să fie trei oameni fericiți, care se iubesc. Victoria Maria vrea să crească mare și o poate face doar cu sprijinul oamenilor cu suflet care au posibilitatea s-o ajute.

 

Detalii pentru donatori

Dacă aveți copii, dacă știți ce înseamnă să vedeți un copil bolnav sau dacă ați trecut o singură dată prin secția de oncologie pediatrică a vreunui spital, știți ce înseamnă atât cancerul la copii, cât și sesiunile de citostatice. Tocmai din acest motiv, donați cât puteți, cât vă permite situația și cât vă lasă inima, dar donați!

RO74BTRLRONCRT0048492602 (RON) – cont LEI, Titular Tordai Liana Adriana

RO24BTRLEURCRT0048492602 (EUR) – cont EURO, Titular Tordai Liana Adriana

Necazul nu ne lovește nici când ne dorim, nici când suntem pregătiți, însă ceea ce știm sigur este că a-ți pierde un copil este și nedrept, și nefiresc. Din acest motiv, pentru părinții care-și pierd copiii nu există vreun apelativ! Andrei și Liana nu vor să o piardă pe micuța lor, Victoria Maria, vor să o vadă crescând și devenind o domnișoară.