Casa Județeană de Pensii Bihor a trimis luni, 16 martie, un comunicat de presă referitor la suspendarea activității de revizuire medicală instituită la nivelul Casei Județene de Pensii Bihor.                                                                                                                                                              

„Având în vedere măsurile legate de prevenirea răspândirii și infectării cu virusul Covid-19, din motive de siguranță medicală, aducem la cunoștință că activitatea de revizuire medicală a beneficiarilor de pensie de invaliditate s-a  suspendat începând de ieri, 16 martie, urmând ca, în funcție de evoluția situației, să fie anunțate alte decizii”, anunță, printr-un comunicat de presă, reprezentanții Casei Județene de Pensii Bihor.

Potrivit documentului, plata drepturilor de pensie va fi continuată în toată perioada în care revizuirea medicală este suspendată. „Această măsură a fost instituită având în vedere intrarea în vigoare a Hotărârii nr. 6/09.03.2020 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență privind măsurile suplimentare de combatere a noului coronavirus, Ordinul Ministrului Muncii și Protecției Sociale nr. 592/11.03.2020, precum și faptul că în spitale s-a instituit carantina, iar pensionarii de invaliditate, care trebuie expertizați, nu pot beneficia de analize medicale și investigații necesare evaluării medicale”, se menționează în document.