Campania prin care peste 50.000 de măști de protecție și 8.000 de pachete cu șervețele biocide au fost distribuite gratuit către aproximativ 25.000 de persoane vulnerabile din Biho a luat sfârşit.

Vineri, 22 mai, cadrele Inspectoratului Județean de Poliție Bihor au distribuit gratuit 8.600 de măști de protecție și 1.232 de pachete cu servețele biocide în zona metropolitană a municipiului Oradea. Pachetele au ajuns la persoane de peste 65 de ani care locuiesc singure și nu au posibilități materiale, precum și la alte categorii defavorizate.

Materialele distribuite gratuit provin din cantitățile de produse biocide și echipamente de protecție confiscate în ultimele două luni, în punctul de trecere a frontierei Borș,în baza ordinelor emise de Ministrul Sănătății.

„Prin această campanie am dorit să protejăm persoanele vulnerabile din județul Bihor. Mă bucur că am găsit resursele pentru a o pune în practică și asigur toți locuitorii Bihorului că vom depune în continuare toate eforturile pentru a identifica noi modalități prin care să creștem gradul de protecție a cetățenilor împotriva noului coronavirus”, a declarat prefectul Dumitru Ţiplea.