Cea de-a treia ediție a proiectului „Oradea donează o pâine” va avea loc marți, 19 martie 2019, între orele 15.00 - 17.00. Scopul organizatorilor este de a oferi minimul existențial, o pâine, unei persoane care, în momentul respectiv, chiar are nevoie de ea.

 

 „Având în vedere înlocuirea locației Magazinului Crișul cu Piața Nufărul, am decis să păstrăm această nouă locație ca locație fixă, pe lângă cele două deja existente, respectiv Piața Rogerius și Oradea Plazza, și să introducem o nouă locație în care vom oferi pâine, respectiv stația de tramvai - vizavi de Gara Centrală Oradea”, anunță Ioana Dulca și echipa „Oradea donează o pâine”.

Proiectul se rezumă la două categorii de oameni: cei care din puținul lor doresc să ofere o pâine, ducând-o în punctele de distribuție anunțate de organizatori, și cei aflați în nevoie, care pot să își ia o pâine din cutia amplasată în fiecare locație.

„În luna februarie am fost plăcut surprinși de numărul mare de orădeni care au răspuns pozitiv apelului nostru, de a ni se alătura în acest minunat proiect. Pe această cale, am dori să le mulțumim și să-i invităm să ne fie alături în continuare”, transmit organizatorii evenimentului.

Potrivit acestora, la finalul fiecărui eveniment, toate pâinile rămase din ajutorul oferit vor fi donate unor centre de bătrâni, copii sau oameni cu nevoi speciale. Astfel, în luna ianuarie s-au „bucurat” de pâinile rămase beneficiarii azilului de bătrâni din cartierul Episcopia, iar în urma ediției din februarie, pâinile rămase au fost duse în comuna Dumbrava, la aproximativ 30 km de Oradea, într-un centru cu peste 350 bătrâni. „De această dată, ne dorim ca pâinile rămase să ajungă într-un centru de copii. Fiecare mână întinsă contează enorm pentru cei aflați în nevoie”, menționează organizatorii acțiunii.

Cei care doresc să se implice cât mai mult în acest proiect o pot face și ca voluntari, timp de două ore, transmițând această intenție în scris, pe adresa de e-mail: oradeadoneazaopaine@yahoo.com sau pe pagina de facebook a evenimentului.