Asociația Filantropia Oradea a luat parte, în perioada 23 iunie-2 iulie, alături de alte 11 țări, la proiectul internațional „We Can Do It”, aflat la cea de-a 14-a ediție.

 

În perioada 23 iunie – 2 iulie, Asociația Filantropia Oradea, alături de alte 11 țări (Republica Moldova, Spania, Ukraina, Belarus, Azerbaijan, Franța, Georgia, Bulgaria, Rusia, Germania, Polonia), a luat parte la proiectul internațional „We Can Do It”, aflat la cea de-a 14-a ediție.

Proiectul a fost coordonat de organizația germană GEB Education and Mobiliy in Europe.

„Acest proiect este destinat integrării persoanelor cu dizabilități în comunitate, punând accent pe capacitățile deținute și transformarea dizabilităților în abilități, iar anul acesta, s-a desfașurat în Azerbaijan, cu participarea a 73 de tineri, cu sau fară dizabilități”, declară Marcela Tomuța, asistent social – Asociația Filantropia.

Potrivit acesteia, scopul acțiunilor tematice a fost implicarea persoanelor cu dizabilități în activități, împreună cu ceilalți participanți. Workshop-urile în care s-au implicat participanții au fost: dans, sport, înot, atelier de teatru, creație, dar și o seară interculturală.

Totodată, participanții au avut ocazia să viziteze câteva obiective turistice în orașul Quba, patru muzee din orașul Kusary, care reprezintă bijuteriile orașului, iar ultima s-a finalizat cu o plimbare prin capitala țării, Baku, ocazie pentru doritori să descopere, la pas, obiectivele turistice ale orașului.

„Curajul fiecăruia de a se lăsa cunoscut de către ceilalți participanți, prieteniile formate pe parcursul proiectului, implicarea în activitățile desfășurate, zâmbetele, lacrimile de tristețe și de bucurie ale participanților sunt un exemplu al motto-ului We Can Do It. Mulțumim Asociației Filantropia Oradea pentru oportunitate!”, a conchis Marcela Tomuța.