Direcţia de Asistenţă Socială Oradea aduce la cunoştinţa orădenilor că în perioada 1-24 septembrie se va efectua distribuirea pachetelor cu produse alimentare şi de igienă la depozitul situat pe str. Alexandru Cazaban nr. 60 din Oradea (fosta spălătorie a ştrandului Ioşia).

 

Ridicarea ajutoarelor alimentare distribuite sub formă de pachete de alimente, precum şi a produselor de igienă se face personal în baza prezentării actului de identitate valabil, verificării identităţii persoanei pe listă şi a semnării de primire a pachetului de alimente, precum şi a produselor de igienă de către destinatarii finali. Pentru beneficiarii minori, pachetele vor fi ridicate de către părinți sau reprezentanții legali ai beneficiarilor, în baza prezentării actelor de identitate atât ale minorilor, cât și a celor care ridică pachetele pentru aceștia.

Categoriile de beneficiari sunt: familiile şi persoanele singure cărora le este stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

familiile beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare; persoanele/familiile aflate temporar în situaţii critice de viaţă, respectiv victime ale calamităţilor, persoane dependente şi în alte situaţii asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situaţii deosebite de vulnerabilitate, precum şi persoanele care locuiesc în aşezările informale.

Acordarea de sprijin categoriilor de persoane prevăzute la lit. c) se realizează numai în cazul în care există stocuri de alimente şi produse de igienă după epuizarea distribuirii către categoriile prevăzute la lit. a) şi b). Persoanele care se încadrează în mai multe categorii dintre cele prevăzute mai sus beneficiază de pachetele cu alimente şi produsele de igienă aferente unei singure categorii din care fac parte la data acordării ajutoarelor alimentare. La solicitarea persoanelor beneficiare nedeplasabile care nu au posibilitatea de a ridica pachetele, venim în sprijinul acestora şi asigurăm transportul produselor la domiciliu.

Fiecare beneficiar va primi câte o cutie cu produse de igienă constând în periuțe de dinți, pastă de dinți, săpun lichid, şampon pentru copii, şampon pentru adulți şi detergent de rufe, precum şi o cutie cu produse alimentare constând în făină albă de grâu, mălai, paste făinoase, ulei, zahăr, orez, conserve carne de vită, carne de porc, pateu de ficat de porc, compot de fructe, gem de fructe şi gem de fructe dietetic.

Distribuirea produselor POAD se va face în zilele lucrătoare între orele 08.00-17.00, iar programarea pe categorii de beneficiari este următoarea:

01.09.2021 – 03.09.2021: beneficiarii de ajutor social

06.09.2021 – 09.09.2021: beneficiarii de alocație de susținere a familiei

10.09.2021 – 24.09.2021: persoanele dependente și cele vulnerabile, conform OUG 84/2020 art.3 alin.1 lit.c) și beneficiarii de la celelalte categorii care nu au ridicat în zilele programate anterior.

Având în vedere faptul că greutatea cutiilor corespunzătoare unei porţii, respectiv 1 cutie cu produse igienice + 1 cutie cu produse alimentare depăşeşte 30 kg, rugăm beneficiarii să vină bine pregătiţi pentru a le transporta, să aducă trolere, cărucioare, sacoşe rezistente. Mijloacele de transport în comun cu care  beneficiarii pot ajunge la depozit pentru ridicarea produselor sunt autobuzele de pe liniile OTL 14, 19, 21N, 33, staţia din faţa blocului CARPO (blocul pensionarilor).

În depozit va intra pe rând câte o persoană, purtând corect masca de protecţie facială şi respectând distanţarea fizică de 1,5 – 2 metri.