În baza de date a Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bihor se află 340 de locuri de muncă vacante, 292 fiind în Oradea. Dintre acestea, 36 se adresează persoanelor cu studii superioare, 175 – celor cu studii medii sau şcoală profesională, iar 81 – muncitorilor necalificați.

 

De exemplu, la categoria studii superioare, Primăria municipiului Oradea are un post vacant de consilier clasa I debutant. De asemenea, Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea angajează medic specialist Neurologie (un post) și medic specialist psihiatrie (două posturi). Tot la această categorie, există companii care au nevoie de ingineri de diferite specializări: inginer construcții, inginer automatist și inginer producție. De asemenea, există firme, în Oradea, care au nevoie de programator, șef departament, specialist strategie industrială, metodist, planificator, tehnician echipamente de calcul și rețele etc.

La categoria studii medii sau şcoală profesională, sunt disponibile 175 de locuri de muncă, dintre care cele mai multe sunt oferite de firme care angajează confecționer prelucrător în industria textilă (15 posturi), montator subansamble (15 posturi), agent securitate (10 posturi), colector/recuperator creanțe, debite (10 posturi) și tehnician rețele telecomunicații, disponibilitate deplasări în țară (10 posturi). Totodată, numeroase companii angajează agenți de diferite specializări: agent securitate și intervenție, agent servicii client, agent vânzări (punct de lucru Sânmartin), dar și electricieni auto și electricieni întreținere și reparații. În plus, sunt firme locale care au nevoie de lucrător comercial, lăcătuș mecanic, gestionar depozit, ospătar, magaziner, programator junior, șofer autocamion, stivuitorist, tâmplar, sudor, strungar universal etc.

81 de locuri de muncă sunt disponibile la categoria muncitori necalificați, cele mai multe oferte fiind pentru meseriile de muncitor necalificat în industria textilă (15 posturi), muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (10 posturi) și operator producție - mase plastice (10 posturi).

La punctul de lucru Salonta, sunt disponibile 28 de locuri de muncă (dintre care 16 sunt pentru muncitor necalificat - Homorog, Tămașda, Cefa), iar la punctul de lucru Beiuș, sunt vacante 20 de posturi (muncitor necalificat încălțăminte).

De această dată, potrivit datelor furnizate de AJOFM Bihor, la Aleșd și Marghita nu sunt locuri de muncă vacante.