Având în vedere faptul că în perioada imediat următoare temperaturile nocturne vor scădea mult sub pragul înghețului, Direcția de Asistență Socială Oradea se îngrijește de persoanele care, din diferite motive, sunt greu încercate de viaţă neavând un adăpost.

„Rugăm comunitatea locală să anunţe despre zonele sau locaţiile în care se adăpostesc oameni ai străzii la numărul de telefon al Dispeceratului Poliţiei Locale: 0259-969 sau la numărul de telefon non-stop 0359/466666 al Adăpostului de Noapte. Adăpostul de Noapte este situat pe str. J.Gutenberg nr.8 și are o capacitate de cazare de 71 de locuri”, transmit reprezentanții DAS Oradea.

Direcția de Asistență Socială Oradea oferă cazare în cele două corpuri de clădire și cele șase containere din incinta adăpostului, dotate cu dușuri cu apă caldă şi grupuri sanitare, atât pentru femei, cât şi pentru bărbaţi. De asemenea, persoanele cazate aici primesc un set de haine curate, un ceai cald şi, nu în ultimul rând, sprijin pentru depăşirea acestei perioade dificile din viaţa lor.

În Centrul Comunitar Gutenberg, situat la aceeaşi adresă, respectiv J. Gutenberg nr.8, peste zi, oamenii străzii beneficiază de consiliere psihologică, suport în găsirea unui loc de muncă, sprijin pentru obţinerea actelor de identitate şi stare civilă și, nu în ultimul rând, se pot bucura de vizionarea unui film și de lecturarea unei cărți”, menționează DAS Oradea.