Fotbalistul român Claudiu Petrila, originar din localitatea bihoreană Sânnicolau Român, va vizita marți, 28 mai, sediul Asociației SOS Autism Bihor, situat în Oradea pe strada Miron Pompiliu nr.5.

Tânărul jucător Claudiu Petrila, de la echipa campioană a României CFR Cluj și component al echipei naționale a României U19 ani, se va afla, la începutul săptămânii viitoare, la Oradea, pentru a vizita sediul Asociației SOS Autism Bihor.

„Claudiu Petrila a fost generos cu asociația noastră, donând un tricou care a fost licitat la seara caritabilă organizată recent. El a acceptat invitația de a vizita Centrul de zi pentru persoane adulte cu dizabilități, pentru a cunoaște personal tinerii din centrul nostru”, ne-a declarat Simona Zlibuț, președinta Asociației SOS Autism Bihor. Asociația organizează, anual, seri caritabile cu strângeri de fonduri pentru a finanța activitatea Centrului de zi și pentru a susține proiectele aflate în derulare.

„Suntem deosebit de deschiși în a primi vizite de la personalități din orice domeniu, parteneri, sponsori sau orice persoană care dorește să ne fie alături, în susținerea proiectelor”, a mai spus Simona Zlibuț. Originar din Sânnicolau Român, Bihor, Claudiu Petrila s-a născut în 7 noiembrie 2000. După junioratul la LPS Bihor Oradea, a fost testat la Sampdoria Genova, dar nu a fost reținut în lot. Remarcat de CFR Cluj, a fost transferat acolo, unde a jucat la început doar la echipa a doua, în Liga a III-a. A debutat la CFR Cluj la vârsta de 18 ani, în decembrie 2018, în meciul cu Gaz Metan Mediaș, în care a intrat pe parcursul primei reprize în locul lui Ciprian Deac. Fostul său antrenor de la CFR Cluj, plecat de la echipă în 2018, Cristi Bobar îl aprecia drept un junior promițător și polivalent.

În toamna lui 2018, a fost convocat la echipa națională sub 19 ani a României, pentru turneul de calificare la Turneul de Elită, în care a jucat în toate cele trei meciuri, marcând câte un gol cu Grecia și Gibraltar.