Fundația Comunitară Oradea oferă peste zece finanțări în valoare totală de 25.000 de dolari pentru cele mai inovative idei din domeniul STEM (științe, tehnologie, inginerie, matematică).

În decembrie anul trecut, Fundaţia Comunitară Oradea a lansat apelul de proiecte pentru programul Fondul Științescu Oradea, ediția a patra.

Prin Fondul Științescu, FCO dorește să stimuleze interesul şi să dezvolte abilitățile și potențialul tehnic al elevilor din județul Bihor prin finanțarea de proiecte educaționale ce propun o abordare multidisciplinară și aplicată a științelor. Prin acest fond, Fundația Comunitară Oradea oferă oportunitatea educatorilor bihoreni pasionați de științe să dezvolte și să deruleze proiecte educaționale creative și inovatoare, bazate pe aplicații practice, cu scopul de a insufla pasiunea lor copiilor şi tinerilor între 6 şi 19 ani.

La cea de-a patra ediție a programului vor fi finanțate cel puțin 10 inițiative bihorene, în valoare totală de 25.000 dolari.

„Toate ideile de proiecte primite vor parcurge o etapă de preselecție efectuată de echipa executivă a Fundației Comunitare Oradea și una de selecție finală a proiectelor câștigătoare, prin jurizarea propriu-zisă. Un juriu dedicat şi pasionat la rândul lui de ştiinţe va selecta proiectele cele mai merituoase pentru a fi finanțate”, anunță Teodora Albiter, manager de proiecte Fundația Comunitară Oradea.

Toţi cei interesaţi de programul Fondul Științescu îşi pot înscrie proiectele până astăzi, 20 ianuarie 2022, ora 23.59, prin completarea formularului de aplicare și a formularului de buget disponibil pe pagina web a programului Fondul Științescu Oradea: https://oradea.stiintescu.ro/detalii-inscriere/

Informații suplimentare se pot afla la tel. 0743-899.901.