Asociația Caritas Eparhial a obținut premiul pentru serviciul social Centru Rezidențial „Casa Frențiu”, în cadrul concursului „Exemple de bune practici în serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice”.

Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) a organizat, în perioada 1 - 31 octombrie, concursul dedicat furnizorilor publici și privați de servicii sociale din România, în contextul Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice.

Asociația Caritas Eparhial a obținut premiul pentru serviciul social Centru Rezidențial „Casa Frențiu” în concursul „Exemple de bune practici în serviciile sociale adresate persoanelor vârstnice”.

Festivitatea de premiere a fost organizată în data de 14 decembrie, ora 10.00, în Aula Facultății de Sociologie și Asistență Socială - București, diplomele fiind înmânate de secretarul de stat Péter János Makkai.

Din partea Asociației Caritas Eparhial Oradea, au fost prezenți Miruna Moza, coordonator Centrul Rezidențial „Casa Frențiu” și pr. Olimpiu Todorean, președinte Asociația Caritas Eparhial Oradea.

„Suntem onorați de această recunoaștere și ne obligăm ca, și pe viitor, să furnizăm servicii sociale de calitate și la standarde europene. Meritul este în totalitate al echipei de la „Casa Frențiu”, ocazie cu care îi felicităm pentru tot ceea ce fac în folosul bunicilor de la Centrul Rezidențial”, a spus pr. Olimpiu Todorean, președintele Asociației Caritas Eparhial Oradea.

La Centrul Rezidențial „Casa Frențiu” se asigură tuturor rezidenților o viață demnă și o bătrânețe liniștită prin sprijinirea socializării/ resocializării prin joc de societate, serate dansante, serate de lectură și prezentare de cărți, ping pong, ieșiri la concerte, ieșire la grădina zoologică, îngrijire medicală adecvată, terapie Bowen, acordare de servicii diferențiate pentru fiecare beneficiar în parte, realizând astfel prevenirea marginalizării și izolării sociale. „Pentru beneficiarii și familiile acestora, calitatea vieții s-a schimbat în bine, deoarece încercăm să răspundem rapid la nevoile acestora. În acest sens, derulăm diverse activități menite să le sporească gradul de confort. Aplicăm soluții alternative eficiente care impun participarea activă a rezidenților noștri. Învățarea limbii italiene cu un voluntar italian; croit și cusut cu rezidenți pentru rezidenți, expoziție de desene, serată dansantă, seara de carte. Serviciile sociale oferite de Serviciul Centru Rezidențial „Casa Frențiu” au fost gândite astfel încât să răspundă nevoilor sociale precum şi celor speciale, individuale, familiale sau de grup, în vederea depășirii situațiilor de dificultate, prevenirii şi combaterii riscului de excluziune socială, promovării incluziunii sociale şi creșterii calității vieții beneficiarilor”, a menționat Olimpiu Todorean.