Doi pompieri bihoreni, mobilizați în misiune la Siret, aflați în timpul liber după executarea primei ture de serviciu în vamă pentru sprijinirea refugiaților, au acționat pentru salvarea unui tânăr motociclist implicat într-un accident rutier produs în Rădăuți.

 

Plutonier adjutant Petrică Faca și plutonier major Dan Frenț, subofițeri în cadrul Secției de Pompieri Beiuș, sunt mobilizați în județul Suceava, în perioada 1-6 iulie, alături de alți șapte pompieri bihoreni, în misiunea de sprijinire a refugiaților ucraineni, vineri noapte, la ora 00.00, încheind prima tură de serviciu în Vama Siret.

În dimineața zilei de sâmbătă se aflau în Rădăuți, pe terasa pensiunii la care sunt cazați, când, la cca 200 de metri distanță, s-a produs un accident în care a fost implicat un motociclist. Deplasându-se de urgență la locul accidentului, cei doi pompieri bihoreni au procedat rapid la evaluarea victimei care agoniza pe șosea, la oprirea hemoragiei pe care tânărul o prezenta la nivelul capului, în zona occipitală, și la acordarea celorlalte îngrijiri care se impuneau, victima suferind multiple traumatisme.

„După sosirea colegilor pompieri din cadrul subunității din Rădăuți și a echipajului Serviciului de Ambulanță Județean, Petrică și Dan au continuat, împreună cu aceștia, să-i acorde victimei îngrijirile necesare, tânărul fiind transportat ulterior, în stare stabilă, la spital, de echipajul medical. Petrică și Dan demonstrează, încă o dată, că misiunea pompierilor militari nu se oprește la încheierea turelor de serviciu, ci continuă oricând și oriunde e nevoie de ei. Plt. adj. Faca Petrică și plt. maj. Frenț Dan au 39 de ani, din care ultimii 15 și i-au dedicat protejării și salvării semenilor, Petrică fiind comandant de echipaj în cadrul Secției de Pompieri Beiuș, iar Dan, subofițer operativ principal la aceeași subunitate. Vă felicităm dragi camarazi pt. promptitudinea, implicarea și profesionalismul de care ați dat dovadă!”, a menționat purtătorul de cuvânt al ISU Crișana, maior Camelia Roșca.