Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) a organizat în data de 19 ianuarie, la Bacău, o dezbatere publică națională, intitulată „Pactul pentru tineri”, în vederea reducerii abandonului școlar. La bordul CONAF Bihor s-au aflat fondatoarele Academiei de Business si Leadership Open Tribe din Oradea.

Obiectivul CONAF este identificarea nevoilor tinerilor care abandonează școală și acționarea în consecință.

„Conștientizarea problemelor actuale în ceea ce privește tinerii, orientarea lor în carieră și găsirea unei meserii în care tânărul să se simtă împlinit, sunt subiecte cu care ne confruntăm și noi zilnic și pe care le abordăm cu dedicare în cadrul Academiei de Business și Leadership Open Tribe. Tocmai de aceea, misiunea CONAF este aproape atât de sufletul nostrum, ca și cauză umană, cât și pe plan profesional. Considerăm că reușita unui copil vine din strânsa colaborare a acestuia cu părinții și acționarea în sensul dualității părinte-copil, reprezentând cheia deslușirii problemelor tânărului și, totodată, a împlinirii acestuia. Împărtășim, așadar, o viziune comuna cu CONAF, ceea ce reprezintă motorul colaborării și al evoluției pe care suntem menite să o realizăm împreună”, ne-a declarat dr. Réka Balog - profesor, trainer și editor în cadrul Academiei de Business și Leadership Open Tribe.

Dezbaterea primei reuniuni din acest an a proiectului național „Pactul pentru Tineri”, organizat de către Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin, în parteneriat cu Ministerul Educației, Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, UNICEF și Banca Mondială, care a avut loc la Bacău, pe 19 ianuarie, a evaluat experiența unui județ care a luat măsuri pentru reducerea abandonului școlar. Totodată, a relevat importanța creionării strategiilor clare pentru reducerea fenomenului, a explorat cauzele întreruperii școlii și a evaluat necesitatea conectării tinerilor către o maturitate productivă prin învățământul vocațional.

„Mulțumim Elizabeth Balla (psiholog și trainer), Flori Bicăzan (profesor şi trainer) și Emese Balog (psiholog și trainer), pentru exemplul oferit și pentru faptul că au reprezentat cu onoare, dedicare și implicare județul nostrum la eveniment”, a conchis interlocutoarea noastră.