Până nu demult, soții Nicola erau o familie normală, care se confruntau cu grijile cotidiene, cu bucurii și temeri, fiind fericiții părinți ai unui băiețel, pe nume Darius Marian, în vârstă de 4 ani.

Vara aceasta, cu toții ne-am făcut griji în privința noului coronavirus. Ne-am temut să nu ne infectăm, să nu suferim din cauza lui, iar unii poate chiar să ne pierdem viața. Aceleași temeri le-au avut și soții Nicola, care au stat cu inima cât un purice, mai ales că au un copilaș de 4 ani. Teama de Covid 19 a devenit însă ultima pe listă, după ce au primit o veste cutremurătoare. Băiețelul lor are leucemie acută limfoblastică de tip B, acel tip de cancer al sângelui ce avansează cumplit de repede și poate fi fatal dacă pacientul nu ajunge rapid la spital. Acum, Darius e internat la Institutul Fundeni din București, unde a început tratamentul intensiv urmând să meargă în Italia la Clinica Bambino Gesu. Micuțul s-a alăturat unei mulțimi de suflete nevinovate, închise între pereții reci ai spitalului și supuse la condiții de care orice copil ar trebui să fie străin. Părinții se luptă din răsputeri să-l trateze în Italia, unde sunt mari șanse de vindecare, dar deplasarea, tratamentul și toate procedurile pe care Darius trebuie să le urmeze costă mai mult decât își permite familia. De aceea, soții Nicola fac un apel către oamenii cu suflet: „Oricine sunteți, cu orice sumă ați putea să ne sprijiniți, va fi o mare binecuvântare pentru noi și pentru a-l ajuta pe Darius să se facă bine!”, este mesajul transmis de părinții copilului.

Suma necesară nu este foarte mare, comparativ cu alte cazuri pentru care reprezentanții Asociației „Salvează o inimă” au fost adevărați îngeri protectori. Cei 25.000 € se vor strânge rapid prin solidaritatea oamenilor cu suflet mare, prin mila și compasiunea pe care aceștia au arătat-o mereu pentru cei necăjiți, puși de viață în situații care ar doborî pe oricine.

Donații pentru Darius se pot face după cum urmează:

Denumire entitate: Asociația „Salvează o inimă”,

Cod de înregistrare fiscală: 31015982,

Cont (IBAN) bancar:

Cont RON: RO 05 BTRL 0070 1205 W828 70 XX

Cont Euro: RO 28 BTRL EUR CRT 00 W828 7001

CONT USD: RO 68 BTRL USD CRT 00 W828 7001

COD SWIFT: BTRLRO22

COD BIC: BTRL

Banca Transilvania Botoșani

Pentru a face donația, trebuie să specificați numele de familie al copilului: Nicola!