Casei Judeţene de Pensii (CJP) Bihor i-au fost repartizate 240 bilete de tratament balnear, aferente seriei 11, începând cu data de 10 august, pentru mai multe stațiuni din țară.

Printr-un comunicat de presă transmis joi, 27 iulie, Casa Județeană de Pensii Bihor anunță că i-au fost repartizate 240 bilete de tratament balnear, aferente seriei 11, începând cu data de 10 august, pentru următoarele stațiuni: Sovata - 4 bilete, Herculane - 11 bilete, Călimănești - 2 bilete, Slănic Moldova - 2 bilete, Amara - 2 bilete, Buziaș - 9 bilete, Covasna - 11 bilete, Eforie Nord - 7 bilete, Felix - 49 bilete, Geoagiu - 4 bilete, Govora - 2 bilete, 1 Mai - 54 bilete, Mangalia - 2 bilete, Moneasa - 12 bilete, Ocna Șugatag - 2 bilete, Olănești - 5 bilete,  Sângeorz - 10 bilete, Tinca - 21 bilete, Turda - 2 bilete, Tușnad - 2 bilete, Vatra Dornei - 18 bilete, Căciulata - 7 bilete și Tășnad - 2 bilete. Biletele se pot ridica de la sediul Casei Județene de Pensii Bihor, zilnic, conform programului de lucru, de luni până joi, între orele 8.00-14.00, iar vineri, între orele 8.00-12.00, până în data de 2 august.

Redistribuirea biletelor de tratament va avea loc la data de 3 august, începând cu ora 8.00.

„Biletele de tratament se eliberează conform criteriilor de acordare a biletelor de tratament balnear aprobate prin Ordinul nr. 27/13.01.2023, al președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, în baza cererii depuse şi a biletului de trimitere cu regim special eliberat de medicul de familie sau medicul specialist”, anunță CJP Bihor, prin comunicatul de presă.

Potrivit documentului, persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care beneficiază de indemnizație de însoțitor pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoţite. De asemenea, însoţitorii persoanelor încadrate în grad de handicap grav / în gradul I de invaliditate trebuie să îndeplinească condiţiile de la art. 122 alin. 2 al Legii nr.263/2010 cu modificările şi completările ulterioare.

„Prin excepţie, pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însoțite persoanele încadrate în grad de handicap grav care au dreptul la asistent personal sau au optat pentru indemnizaţia lunară pentru însoţitor, respectiv pensionarii de invaliditate gradul I care primesc indemnizaţia de însoţitor, în baza declaraţiei pe proprie răspundere din care reiese că se pot descurca singuri (fără însoţitor), pe perioada sejurului, ţinând cont și de faptul că bazele de tratament contractate funcţionează în regim hotelier, şi nu în regim de spitalizare”, menționează Casa de Pensii Bihor.

Biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate prin procură autentificată la notarul public din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să îl ridice.