Asociaţia Caritas Eparhial Oradea organizează în perioada 13 - 22 decembrie 2019, în Era Shopping Park din Calea Aradului, între orele 16.00 – 20.00, şi Selgros Cash&Carry Oradea, între orele 15.00 – 19.00 o colectă de alimente neperisabile pentru cei peste 60 de copii din centrul After School din Ioaniș.

Voluntarii asociaţiei pot fi întâlniţi pe galeriile din Era Shopping Park şi Selgros Cash&Carry, informând persoanele care îşi fac aici cumpărăturile că au posibilitatea de a face un gest caritabil: să doneze unul sau mai multe produse pentru centrele de zi pentru copii.

„Poate că noi, cu un efort nu prea mare, putem să punem deoparte sau să renunţăm la un un litru de ulei sau la un kg de paste. Şi poate ne gândim, „mai mult nu pot” sau „nu e mare lucru”. Însă e mare lucru pentru acele familii în care adulţii şi-au pierdut locul de muncă şi locuiesc în chirii sau pentru acelea care au în întreţinere un membru bolnav şi toate resursele sunt direcţionate către acesta. Poate vi se va părea prea puţin să donaţi un litru de ulei sau un kg de paste. Dar dacă nu unul, ci o sută de oameni renunţă la un litru de ulei sau un kg de paste, aceşti copii vor avea asigurată, pentru o bună perioadă de timp, masa de prânz”, transmit organizatorii evenimentului.