Peste 160 de persoane din localitatea Tinca au beneficiat de consultații și investigații medicale gratuite în cadrul celei de-a XII-a opriri a Caravanei de Bine a Crucii Roșii Române, în zilele de 21 și 22 iulie. Medicii și asistenții medicali voluntari le-au oferit peste 450 de consultații și recomandări terapeutice

Timp de două zile, la temperaturi de peste 40 grade Celsius, în cabinetele medicale constituite în Căminul Cultural din Tinca de către Crucea Roșie Română cu sprjinul Primăriei Tinca, au intrat peste 160 de copii, tineri sau bătrâni. Aceștia au beneficiat de consultații gratuite după cum urmează: 121 consultații de cardiologie, 31 de diabetologie și boli de nutriție, 125 de medicină generală și ecografie, 33 de pediatrie și 152 de persoane au beneficiat de măsurarea parametrilor. În urma consultațiilor, toți cei care s-au prezentat au primit scrisori medicale cu rezultatele clinice și paraclinice, precum și recomandări terapeutice.

Localitatea Tinca este o localitate cu 8.268 de locuitori dintre care 20% copii și 15% persoane peste 60 de ani.  În urma analizei de nevoi a comunității realizată cu sprjinul voluntarilor filialei de Cruce Roșie Bihor s-a constatată o reală nevoie a organizării Caravanei de Bine în Tinca.

„În ciuda temperaturilor ridicate din aceste zile, participarea în număr atât de mare a locuitorilor din comuna Tinca arată necesitatea unui astfel de proiect în zonele rurale din județul nostru. Acest rezultat  reflectă totodată efortul depus de întreaga echipă a Crucii Roșii Române formată din voluntarii filialei Bihor, cadre medicale și asistenți medicali care participă absolut benevol în această Caravană de Bine, precum și implicarea Primăriei Tinca și a personalului de la Căminul Cultural.  Le mulțumesc tuturor pentru că prin devotamentul lor față de umanitate, fac posibilă misiunea Crucii Roșii Române”, a declarat Marius Păcală, director filiala de Cruce Roșie Bihor. 

Societatea Națională de Cruce Roșie din România a lansat în luna februarie 2022 proiectul umanitar Caravana de Bine, dedicat persoanelor vulnerabile din mediul rural, menit să ofere acces la screening medical gratuit. Caravana face parte din Campania națională de promovare a sănătății în comunitățile rurale și este implementată de Crucea Roșie Română cu sprijinul financiar al United States Agency for International Development (USAID), prin intermediul apelului global al Federației Internaționale de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC).