Miercuri, 19 februarie, la Aleșd, a avut loc o acțiune umanitară de donare de sânge. La solicitarea conducerii Colegiului Tehnic „Alexandru Roman”, un echipaj de la Centrul de Transfuzie Oradea, condus de dr. Simona Babău și psiholog Beatrice Leahu, s-a deplasat la Aleșd pentru a veni în sprijinul donatorilor voluntari.

Acțiunea a fost inițiată de colectivul de profesori de la C.T. „Alexandru Roman”, pentru a veni în ajutorul colegei lor, prof. Ana Mihaela Cadleț, aflată în suferință. O intensă acțiune de popularizare prin mijloace mass-media și nu numai a creat un puternic sentiment de solidaritate umană față de un semen care are mare nevoie de ajutor. Empatizând cu doamna profesoară, cunoscută pentru înaltul profesionalism didactic, un mare număr de voluntari, elevi, profesori și alte categorii sociale s-a prezentat la Centrul de Recoltare provizoriu de la Spitalul Orășenesc Aleșd, pentru acest gest umanitar. S-au prezentat 135 de voluntari, reușind să îndeplinească condițiile de donare doar 80 de persoane. Personalul medical prezent a rămas puternic impresionat de numărul mare de donatori, mulți la prima donare, afirmând că la acțiunile de donare organizate periodic se prezintă dor 40 – 50 de donatori. Printre donatori am remarcat un grup de pompieri și unul de polițiști, precum și multe persoane din zonă. Această acțiune este un alt exemplu de solidaritate umană, de promptitudinea cu care răspunde societatea civilă, în comparație cu interesul și implicarea instituțiilor abilitate.

 

Cuvânt de mulțumire

„Astăzi, 19 februarie, Spitalul Orășenesc Aleșd, a găzduit centrul de Transfuzie din Oradea, pentru campania umanitară „Un  strop de sânge, o șansă la viață”, organizat pentru colega noastră d-na prof. Ana Mihaela Cadleț. Am rămas impresionată de promptitudinea colegilor directori de la Colegiul Tehnic Vadu Crișului, Liceul Teoretic „Constantin Șerban” Aleșd, Școala gimnazială Măgești și a profesorilor de la Colegiul Tehnic „Alexandru Roman” etc., elevi și cadre didactice, părinți, oameni de omenie, cu suflet deosebit, cu dragoste față de aproapele lor, pentru implicare și dăruire. Acțiunea a fost promovată la Oradea și Cluj și susținută de profesori și elevi. Pin această campanie, aleșdenii au arătat că fără fapte de generozitate în ajutorarea semenilor nu se poate dezvolta o societate sănătoasă și solidară. Vă mulțumesc pentru tot ajutorul pe care n-i l-ați oferi”, a transmis prof. ing. Vasile Valeria, directorul Colegiului.