În piramida trebuințelor lui Maslow, nevoia de stimă de sine este, după autorealizare, cel mai important aspect ce își cere drepturile în dezvoltarea personală...

„Dacă jocurile simple relaxează mintea, atunci azi (n.r. - ieri) ne-am jucat cu piramida lui Maslow, stimulând creativitatea și găsirea de soluții la problemele obișnuite cu care se confruntă adolescenții clasei a-11-a D ai Colegiului Național „Mihai Eminescu”, anunță reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea.

Activitatea de prevenție privind consumul de droguri a fost realizată în cadrul campaniei „Iluzia fericirii - ai grijă de tine”, campanie desfășurată de Direcția de Asistență Socială Oradea, Centrul Regional de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Oradea și Inspectoratul Școlar Județean Bihor.

Prima activitate din cadrul proiectului  „Iluzia fericirii - Ai grijă de tine” a avut loc pe 1 noiembrie, la Școala Gimnazială „Dimitrie Cantemir” Oradea. La acea dată, elevii unor clase de a VI-a și a VII-a au fost interesați să afle toate informațiile privind riscurile și efectele consumului de substanțe interzise, realizate printr-o metodă modernă în procesul de predare-învățare-evaluare.

„Ceea ce este inedit la acest proiect de colaborare este, în primul rând, faptul că elevii au parte de activități nonformale, desfășurate cu suportul unor ochelari care imită efectele consumului de substanțe interzise. Activitățile se focusează pe un experiment cu un caracter accentuat aplicativ și cu o pondere deosebită în formarea capacității de a discerne adevărul de imaginație, realitatea de efectele cauzate de consumul de substanțe interzise”, au mai transmis reprezentanții DAS Oradea.

Campania va continua pe durata întregului an școlar 2022-2023.