Campania de verificare a modului de colectare selectiv a deșeurilor reciclabile și biodegradabile de către utilizatorii serviciului public de salubrizare a continuat în perioada 4-7 ianuarie.

Au fost vizate zona de case de pe străzile Colinelor, Bartok Bela, Rafael Sanzio, Branului, Primăriei, Ep. Mihai Pavel, Jean Calvin, Piața Unirii, precum și 11 asociații de proprietari de pe străzile Ștefan cel Mare și Milcovului.

Controalele au fost efectuate prin patrule mixte compuse din reprezentanți ai Primăriei Oradea, RER Vest şi Eco Bihor, cu sprijinul Direcției Poliției Locale Oradea.

În urma controlului efectuat la fracția de deșeu reciclabil la 257 utilizatori ai serviciului de salubrizare de pe străzile Primăriei, Ep. Mihai Pavel, Jean Calvin, Piața Unirii, s-a constatat că 123 utilizatori au scos recipienții /sacii în vederea colectării și transportului de către operatorul de salubritate. Din aceștia, 4 nu au colectat corespunzător.

La controlul efectuat la fracția de deșeu biodegradabil, s-au verificat 170 utilizatori ai serviciului de salubrizare de pe străzile Colinelor, Bartok Bela, Rafael Sanzio, Branului. Din aceștia, 42 de utilizatori au scos recipienții în vederea colectării și transportului de către operatorul de salubritate, deșeuri neconforme fiind identificate la 14 de generatori de deșeuri. Deșeul biodegradabil a fost precolectat corect la 5 asociații de proprietari din cele 11 verificate.

În urma controalelor efectuate, Poliția Locală a aplicat 18 avertismente persoanelor fizice și 6 asociațiilor de proprietari, urmând că la viitorul control neconformitățile constatate să fie sancționate cu amendă.

Ghidul de colectare distribuit de RER Vest poate fi consultat și în format electronic accesând link-ul https://rervest.ro/utile/ghid-de-colectare/. Pentru informații suplimentare cu privire la colectarea selectivă și la nerespectarea drepturilor/obligațiilor contractuale, utilizatorii serviciului de salubrizare pot apela serviciul de dispecerat al RER Vest: 0374885693 - Program telefonic (luni - vineri) 07.00 - 19.00; 0259433195 - Program telefonic (luni - duminică) 19.00 - 07.00; 0259433195 - Program telefonic (sâmbătă - duminică) 07.00 - 19.00.