Copiii din Centrul de Zi Oradea au avut parte de o zi plină de distracţie la patinoarul de la Era Shopping Park Oradea.

De la mic la mare, copiii, însoţiţi de personalul centrului, au încălţat patinele şi au pornit aventura pe gheaţă, pentru mulţi dintre ei fiind prima experienţă de acest fel, bucurându-se şi de ajutorul de nădejde al pinguinilor cu mânere anti-alunecare şi al ursului polar.

„Au patinat, au căzut, s-au ridicat, s-au jucat şi au dansat, fiind o zi cu multă voie bună şi râsete, care le va oferi acestora o amintire de neuitat pe viitor”, au transmis reprezentanții Direcției de Asistență Socială Oradea, instituția în subordinea căreia se află Centrul de Zi Oradea.

La finalul aventurii, copiii, energizându-se cu o ciocolată caldă, au întins o horă, sărbătorind Mica Unire într-un mod inedit: la patinoar.

„Mulţumim domnului Florin Mal, directorul mallului și administratorului patinoarului, pentru bucuria creată copiilor și sprijinul acordat!”, au mai transmis reprezentanții DASO.

Centrul din subordinea Direcției de Asistență Socială Oradea sprijină copiii de vârstă școlară care frecventează diferite unități de învățământ, copii din familii aflate în situații de risc social, în scopul unei reintegrări optime în familie sau a prevenirii abandonului familial și a instituționalizării, asigurând pe timpul zilei îngrijire, hrană, educație, consiliere și orientare școlară și profesională.

Personalul de aici, pe lângă grija pe care le-o poartă acestor copii, asigurându-le activități de educație, recreere și socializare, ajutându-i să se dezvolte armonios, îi îndrumă și pe părinții acestora să afle ce au de făcut, astfel încât să construiască o relație bună cu copiii și să le ofere iubire și afecțiune.