Aproape 300 de bilete de tratament au fost repartizate Casei Județene de Pensii Bihor, pentru seria a 12-a, începând cu data de 11 august 2020.

Casa Județeană de Pensii Bihor a trimis marți, 28 iulie, un comunicat de presă, prin care anunță că i-au fost repartizate 286 bilete de tratament, aferente seriei 12, începând cu data de 11 august, pentru următoarele staţiuni: Sovata, Băile Herculane, Călimănești, Buziaș, Covasna, Eforie Nord, Băile Felix, Geoagiu Băi, Lacul Sărat, Băile 1 Mai, Moneasa, Neptun, Ocna Șugatag, Olănești, Saturn, Slănic Prahova, Tinca, Turda, Tușnad, Vatra Dornei, Căciulata și Venus.

„Biletele de tratament se eliberează conform criteriilor de acordare a biletelor de tratament balnear aprobate prin Ordinul nr. 347/05.02.2020 al președintelui Casei Naționale de Pensii Publice, în baza cererii depuse la sediul instituției noastre”, se menționează în comunicat.

Potrivit documentului, biletele se pot ridica zilnic, conform programului de lucru al instituției, până în data de 4 august, după cum urmează: de luni până joi, între orele 8.00-16.00, iar vineri, între orele 8.00-13.00.

Redistribuirea biletelor de tratament neridicate până în 4 august va avea loc în data de 5 august, începând cu ora 8.00.

Beneficiarii de bilete de tratament trebuie să știe că au obligația de a se adresa unității balneare fie telefonic sau prin email, în vederea obținerii unei programări pentru efectuarea procedurilor.

„Având în vedere că Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă a reluat activitatea începând cu data de 24 iunie 2020, reiterăm informațiile conform cărora au fost întreprinse acțiuni de prevenire a contaminării cu noul coronavirus pentru perioada în care se desfășoară activități specifice, cu scopul de a proteja clienții și personalul care activează în bazele de tratament balnear”, mai transmit reprezentanții Casei de Pensii Bihor.

Totodată, aceștia aduc la cunoștința tuturor beneficiarilor că în toate unitățile hoteliere au fost implementate măsurile necesare pentru ca facilitățile oferite să fie complet operaționale; circuitele funcționale din bazele de tratament au fost create pentru a oferi asiguraților servicii în condiții de maximă siguranță. Aceste măsuri duc la creșterea numărului de zile de intrare a clienților cu până la 5-8 zile.

„Persoanele încadrate în grad de handicap grav respectiv pensionarii de invaliditate gradul I pot beneficia de bilet de tratament balnear doar dacă sunt însoţite. Prin excepţie, aceste categorii de persoane pot beneficia de bilete de tratament fără a fi însoțiți, în baza declaraţiei pe proprie răspundere din care să reiasă că se pot descurca singuri (fără însoţitor)”, mai transmit reprezentanții CJP Bihor.

Potrivit acestora, biletele de tratament se eliberează personal titularului sau unei alte persoane desemnate prin procură autentificată la notarul public din care să rezulte că mandatarul este împuternicit să îl ridice.