Voluntarii Asociației Caritas Catolica Oradea vor distribui trecătorilor mâncare caldă de la ora 13.00, în fiecare vineri din luna ianuarie.

Acțiunea va avea loc la intrarea laterală a bisericii Romano-Catolice „Sfântul Duh” de pe Republicii Pietonal, colț cu strada Dunărea.

„La eveniment sunt așteptați nu doar nevoiași, ci orice persoană care dorește să ducă o porție unei familii nevoiașe sau unui pensionar singuratic de care are cunoștință”, anunță Szombati-Gille Tamás, responsabil comunicări - Caritas Catolica.

În contextul perioadei cu temperaturi foarte scăzute anunțate de autorități, voluntarii Asociației Caritas Catolica doresc ca, prin mâncarea preparată cu drag, să încălzească atât trupul, cât și sufletul oamenilor, indiferent de apartenența religioasă sau etnică. Așadar, distribuirile vor avea loc în datele de 15, 22 și 29 ianuarie 2021, de la ora 13.00, pe strada Republicii, lângă Pietonală, vizavi de fosta policlinică.

„Menționăm că, pe lângă aceste acțiuni periodice, cantina socială a asociației funcționează continuu și asigură o masă caldă pentru aproximativ 70 de persoane nevoiașe în fiecare zi lucrătoare”, a adăugat Szombati-Gille Tamás.