Direcția de Asistență Socială Oradea anunță finalizarea sesiunii de depunere a dosarelor pentru înscrierea copiilor la creșe, pentru anul școlar 2022-2023. Astfel, s-au depus 791 de solicitări, au fost admiși 469 de copii pe locurile disponibile, ceilalți copii rămânând pe listele de așteptare.

În acest an, municipalitatea a deschis o creșă nouă, situată în zona Ceyrat, pe str. Lavandei nr.5 A, Bl. 7C. Alte două creșe, respectiv Creșa nr. 11 și Creșa nr. 13, şi-au încetat activitatea în spațiile unde au funcționat, ca urmare a ajungerii la termen a contractelor, spațiile nefiind proprietatea municipalității.

Luând în considerare numărul tot mai mare de solicitări pentru creșă din ultimii ani, municipalitatea a făcut demersuri și anul acesta pentru demararea construcției a două noi creșe, cu capacitate mare, în zona Nufărul și zona Rogerius, în colaborare cu Compania Națională de Investiții.

În conformitate cu prevederile art. 25 alin. 15, din Regulamentul de Organizare și Funcționare al Creșa Oradea, aprobat prin HCL nr.172/2022, listele nominale cu punctajul stabilit pentru fiecare copil, pentru care s-a depus dosar de înscriere pentru a frecventa creșa în anul școlar 2022-2023, se regăsesc pe site-ul DAS Oradea, la adresa: https://daso-oradea.ro/articles/listele-cu-copiii-inscrisi-sa-frecventeze-cresele-in-anul-scolar-2022-2023

Listele finale cu copiii admiși/rămași în așteptare la creșe pentru anul școlar 2022-2023 se vor publica pe site-ul DAS Oradea www.daso-oradea.ro și pe site-ul Primăriei Municipiului Oradea www.oradea.ro, după perioada de contestații, care este de 5 zile de la data afișării, și după aprobarea acestora de către Directorul Creșa Oradea, respectiv până cel târziu în data de 1 august 2022.