Joi, 12 decembrie, la Colegiul Național ,,Avram Iancu” din Ștei trei studenți ai Universității Babes-Bolyai din Cluj-Napoca au derulat o campanie de sănătate publică.

Tematica abordată de aceștia a fost alimentația nesănătoasă, riscurile acesteia, dar și soluțiile simple prin care dieta se poate echilibra.

Campania, intitulată ,,Ajută-ți familia s-o ia pe calea cea bună!”, a adunat mamele elevilor din clasele gimnaziale a V-a și a VI-a, în cadrul unei ședințe pentru a le informa despre beneficiile consumului de proteină vegetală, ca alternativă la proteina animală.

Ședința a avut drept scop conștientizarea avantajelor consumului de proteină vegetală, respectiv ale consumului de soia (fiind proteina care imită cel mai bine carnea). Studenții le-au încurajat pe participante să evite consumul excesiv de carne și să opteze din când în când pentru rețete de post chiar și în afara postului. Pentru a le ușura munca mamelor, inițiatorii campaniei le-au oferit acestora pliante cu preparate din soia. În acest fel, beneficiarii de pe urma campaniei vor fi familiile mamelor și, treptat, întreaga comunitate din Ștei.

,,În urma feedback-ului din partea mamelor, am constatat că le-a fost utilă această experiență, deoarece au aflat informații noi și au mărturisit că vor introduce mai multă proteină vegetală în alimentația lor, în așa fel încât să echilibreze alimentația.”, au transmis organizatorii evenimentului.

Materialele utilizate au fost dezvoltate potrivit ultimelor ghiduri despre nutriție și alimentație apărute în domeniu, bazându-se pe surse științifice și studii, prin urmare sunt informații dovedite clinic.

Informațiile pe care s-a fundamentat campania au ca sursă website-ul www.desprealimentatie.ro, proiect finanțat de Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării, Dezvoltării și Inovării.