Direcția de Asistență Socială Oradea, alături de o firmă de curățenie din municipiu, a marcat joi, 23 septembrie, Ziua Mondială a Curățeniei, printr-o acțiune de responsabilitate socială.

Acțiunea a vizat comunitatea vulnerabilă din Oradea, respectiv persoanele fără adăpost din cadrul Adăpostului de Noapte, situat pe str. J. Gutenberg nr. 8.

În acest sens, personalul firmei de curățenie împreună cu beneficiarii Adăpostului și colegii din cadrul acestuia au realizat o acțiune de igienizare, dezinfecție și curățire a spațiilor care deservesc Adăpostul de Noapte.

Înainte de începerea activității, beneficiarii au primit câteva sfaturi și sugestii pentru a face curățenie rapid și ușor și care să îi ajute să-și păstreze camera mereu aranjată și primitoare.

Acțiunea de joi și-a propus să evidențieze faptul că  suntem cu toții responsabili de lumea în care trăim, de mediul sănătos pe care îl creăm, iar protejarea mediului înconjurător și a spațiului de locuit trebuie să reprezinte un stil de viață. Totul pornește de la lucruri mărunte, de la curățenia în primul rând a propriului spațiu de locuit.

„Mulțumesc dnei Larisa Vandici, administrator al firmei SPOTless Oradea și colegilor dânsei, pentru că s-au gândit la semenii lor mai puțin norocoși, pentru implicare în comunitate și, nu în ultimul rând, pentru exemplul de responsabilitate socială pe care l-au oferit. Mai mult, pe lângă preocuparea permanentă pentru îmbunătățirea continuă a serviciilor furnizate celor din comunitate, ne propunem să continuăm acest tip de activități și pe viitor, pentru ca astfel să contribuim la îmbunătățirea calității vieții persoanelor de aici, oferindu-le un spațiu curat, igienizat și prietenos”, a declarat Anca Grama, directorul DAS Oradea.

„Astăzi este Ziua Mondială a Curățeniei și acțiunea am dori să fie prima ediție dintr-un lung șir de acțiuni, pe care ni le dorim periodice. Orice persoană își dorește un spațiu de locuit curat și ordonat, curățenia fiind importantă în special pentru sănătatea noastră. Am ales această zi pentru a dărui acestor persoane necăjite o rază de soare și o încăpere caldă, curată și primitoare”, a precizat Larisa Vandici, administrator al firmei SPOTless Oradea.

Adăpostul de Noapte, cu o capacitate de 71 de locuri,  vine în sprijinul persoanelor lipsite temporar de adăpost, serviciile oferite aici răspunzând atât nevoilor de bază ale beneficiarilor - asigurarea cazării și a hranei zilnice, cât și sprijin pentru dezvoltarea abilităților de comunicare, a celor practice pentru viață, integrarea pe piața muncii (mediere în vederea obținerii unui loc de muncă) și consiliere, acestea contribuind la îmbunătăţirea nivelului lor de trai şi ajutor pentru depăşirea acestei perioade dificile din viaţa lor.