Activităţile desfăşurate la nivelul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bihor în cursul semestrului I 2017 au înregistrat un trend ascendent, atât în ceea ce priveşte înmatricularea vehiculelor rutiere, cât şi permisele de conducere, fapt care a impus un efort susţinut din partea lucrătorilor serviciului pentru asigurarea unui grad ridicat de operativitate şi calitate a serviciului public oferit cetăţenilor.

Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, activităţile privind înmatricularea vehiculelor rutiere în semestrul I al anului 2017 au înregistrat o creştere, fapt care a impus suplimentarea personalului din ghişeele de lucru cu public, astfel încât să se evite apariţia aglomerărilor de persoane în zonele de contact cu public şi respectarea termenelor de eliberare a documentelor. De asemenea agenţii casieri ai D.R.P.C.I.V. au fost repartizaţi de către şeful de serviciu să desfăşoare activităţi zilnice de înmatriculare/radiere a vehiculelor rutiere în ghişeele de lucru ale serviciului. „La nivelul Compartimentului Înmatriculări şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere a fost monitorizată în permanenţă activitatea de relaţii cu publicul, urmărindu-se prevenirea apariţiei aglomeraţiei de persoane în zonele de contact cu cetăţenii şi soluţionarea cererilor de înmatriculare, radiere sau autorizare provizorie pentru circulaţie în termenele stabilite prin Memorandumul pentru creşterea calităţii serviciilor publice a Guvernului României”, se precizează într-un comunicat transmis vineri de Prefectura Bihor.

Astfel, pe parcursul semestrului I al anului 2017, lucrătorii Compartimentului Înmatriculări şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere au operat în Registrul Judeţean de evidenţă a vehiculelor rutiere 21.428 înmatriculări vehicule, 12.376 radieri din circulaţie a vehiculelor şi au fost eliberate un 16.616 autorizaţii şi numere provizorii, ceea ce a făcut ca, la finalul lunii iunie 2017, parcul de autovehicule de la nivelul judeţului Bihor să cuprindă 226.226 vehicule. Astfel, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, parcul auto din judeţul Bihor are mai mult cu 16.413 de vehicule.

Procentaj mai bun de promovabilitate

La nivelul Compartimentului Regim Permise de Conducere şi Examinări, activităţile desfăşurate au cunoscut o intensificare datorită creşterii numărului de solicitări adresate serviciului pe linia regimului permiselor de conducere şi a examinării persoanelor pentru obţinerea permisului de conducere, fapt care a impus repartizarea zilnică a unor lucrători din cadrul Compartimentului Înmatriculări şi Evidenţa Vehiculelor Rutiere, atestaţi ca examinatori auto, să facă parte din comisiile zilnice de examinare a persoanelor pentru obţinerea permisului de conducere.

„În cursul semestrului I al anului 2017 am realizat monitorizarea atentă a modului de derulare a activităţilor de relaţii cu public, urmărindu-se soluţionarea cererilor cetăţenilor, în mod operativ, fără aglomeraţii de   persoane la ghişeele compartimentului şi eliberarea dovezilor de circulaţe în termen de 2 ore de la depunerea documentelor”, se precizează în comunicatul transmis vineri de Prefectura Bihor. Pe parcursul semestrului I al anului 2017, personalul desemnat la nivelul serviciului a verificat şi preluat 255 dosare de preschimbare a permiselor de conducere străine cu documente similar româneşti, în conformitate cu O.M.A.I. 163/2011 privind preschimbarea permiselor străine cu documente similare româneşti, care, după îndeplinirea procedurilor legale, au fost înaintate titularilor. Astfel,

în semestrul I 2017, în evidenţele acestui serviciu figurează 10.126 persoane programate, 18.861 candidaţi examinaţi, 5.134 candidaţi admişi la proba teoretică, 4.526 candidaţi admişi la proba practică, 4394 candidaţi respinşi la proba teoretică, 5.096 candidaţi respinşi la proba practică, 18.936 permise de conducere emise, 255 permise de conducere străine preschimbate, 12 operaţiuni de preschimbare, 4.526 operaţiuni de emitere permise de conducere obţinute prin examinare auto, 221.978 posesori de permise de conducere în total. De menţionat că procentajul de promovabilitate pe primul semestru al anului 2017 este de 50,60%, cu 4% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.