Aparținătorii din Bihor vor putea urmări, în timp real, starea celor dragi atunci când aceștia vor ajunge la Unitatea de Primire a Urgențelor SMURD Bihor. Toate acestea, grație unei aplicații inovatoare, unică în România.

Aplicația apartinator.ro rulează doar pe telefoanele mobile. Personalul medical a fost validat pentru utilizarea aplicației iar familia paccientului va primi un cod QR care, prin scanare, va permite vizualizarea axei timpului pentru pacient. Concret, aplicația va permite personalului medical să urmărească, în timp real, o axă a timpului, pe care, începând cu momentul triajului pacientului, medicul curant va insera toate recomandările de evaluare și tratament și apoi, pe măsură ce asistentul medical le efectuează, ele vor apărea ca proceduri efectuate, cu marcarea timpului exact de efectuare. Inserarea se face doar prin atingerea ecranului telefonului, afișarea fiind una grafică, pentru a permite vizualizarea mai simplă a informațiilor. Nu se vor introduce niciun fel de date medicale ci doar informații generice. De exemplu, „tratament” fără a se indica ce tip de medicament a fost administrat. De asemenea, aplicația va permite schimbul unor informații importante între cadrele medicale care gestionează un anumit pacient.

Membrii familiilor pacientului vor viziona aceeași axă a timpului astfel că vor putea urmări întregul proces de evaluare, tratament și evoluție a pacientului respectiv, inclusiv evoluția gradului durerii pe care o acuză, de la prezentare până la plecarea din UPU SMURD.

„Aplicația poate fi descărcată din App Store sau Google Play.  A fost testată și utilizată de personalul medical din iunie 2023. Avem deja feedbackul colegilor din spital și așteptăm feedbackul pacienților pentru că dorim să o îmbogățim mereu. Orice aplicație, se naște, este vie, dar trebuie să se și dezvolte”, a spus, pentru Crișana, șeful UPU SMURD, dr Hadrian Borcea.