Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu” a semnat contractul de finanțare prin care se vor dota cu aparatură medicală performantă cinci dintre secțiile unității medicale, precum și cu sistem de telemedicină.

Spitalul Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, cu sprijinul Primăriei Oradea prin Direcția Mangement Proiecte cu Finanțare Internațională, a semnat vineri, 13 decembrie, cu Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, contractul de finanțare pentru proiectul „Îmbunătățirea serviciilor medicale transfrontaliere cu echipamente medicale modernizate în cadrul Spitalului Municipal „Dr. Gavril Curteanu” Oradea și a Spitalului Județean Central Bekes”.

Prin acest proiect urmează să se achiziționeze aparatură medicală performantă pentru cinci secții ale Spitalului Clinic Municipal „Dr. Gavril Curteanu”, precum și sistem de telemedicină, după cum urmează: RMN și ecografe  pentru Centrul de imagistică (parter corp A);  C-arm, monitoare de înaltă performanță, aparate ventilație mecanică de înaltă performanță pentru ATI (etaj 4, corp B); aparat digital radiografie-scopie pentru Radiologie, (etaj 2, corp B); sistem de transport vacuum pentru probe de laborator și medicamente pentru laboratorul cu punct de lucru în fiecare secție a Spitalului (Etaj, 3 CORP B); turn complet 3D Full HD pentru Chirurgie Endoscopică Laparoscopică pentru Chirurgie Adulți și Chirurgie Pediatrie (Etaj 4, CORP B); sistem de Telemedicină cu sistem video pentru sălile de curs pentru Compartimentul IT al Spitalului (parter, corp A) cu terminalele în camerele de gardă ale spitalului, prin care medicii de la cele două spitale partenere în acest proiect vor putea fi în conexiune permanentă, audio și video, în timp real. 

De menționat că Spitalul Municipal „Dr. Gavril Curteanu”  este lider de proiect, iar Spitalul Județean Central Bekes este partener în acest proiect.

Bugetul total eligibil al Spitalului Municipal este de aproape 2,5 milioane de euro, iar sursele de finanțare sunt reprezentate de Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR) – două milioane de euro, bugetul de stat al României – 319 mii de euro și aproape 50.000 de euro contribuția proprie a Spitalului Municipal.

Perioada de implementare a proiectului este de 14 luni, din 1 noiembrie 2019 până pe 31 decembrie 2020.