Pe lângă completarea resursei umane, printre prioritățile echipei manageriale de la Spitalul Municipal „Episcop Nicolae Popovici” Beiuș se numără și modernizarea continuă a bazei materiale și a aparaturii unității medicale menționate.

În ultimii ani, au fost executate mai multe investiții importante, care au vizat: modernizarea Compartimentului Primiri Urgențe, reabilitarea termică, energetică și electrică a spitalului, precum și înlocuirea integrală a acoperișului Staționarului 2 (în 2021), mutarea în Staționarul 2 a cabinetelor de ambulatoriu aferente secțiilor de pediatrie, obstetrică-ginecologie și boli infecțioase, renovarea completă a secției de obstetrică-ginecologie și extinderea celei de îngrijiri paliative (2022).

După cum anunțam recent, în luna august a început derularea proiectului intitulat „Îmbunătățirea infrastructurii existente și creșterea securității la incendii în cadrul Spitalului Municipal Episcop Nicolae Popovici Beiuș”, investiția, în valoare de peste 9,8 milioane de lei (cu TVA), fiind finanțată integral din fonduri europene, prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020.

În paralel, după cum posta pe Facebook chiar managerul Claudiu Lupău, au fost finalizate lucrările de renovare desfășurate la corpul stâng al secției de pediatrie: „Așa cum am estimat, începutul lunii septembrie aduce finalizarea lucrărilor de reabilitare a corpului stâng din Secția Pediatrie, lucrare efectuată exclusiv din fondurile proprii ale spitalului (excedentul bugetar al anului 2022): schimbarea integrală a tâmplăriei (uși/geamuri); construcția de băi în toate saloanele; schimbarea integrală a pardoselii; reconfigurarea circuitelor; reconstrucția și reconfigurarea biberoneriei; reparații pereți și zugrăvirea integrală a secției. În paralel, s-au efectuat și lucrările de montaj a instalației de fluide din cadrul proiectului de îmbunătățire a infrastructurii spitalului în materie de securitate la incendii (proiect finanțat prin fonduri UE și derulat de Primăria Municipiului Beiuș)”.

Managerul Spitalului Municipal „Episcop Nicolae Popovici” mai anunța continuarea lucrărilor de modernizare la celălalt corp de clădire al secției de pediatrie: „Începem curățenia generală și amplasarea paturilor. Până joi, 7 septembrie, vom avea acest corp de clădire perfect funcțional și vom începe lucrările la corpul din partea dreaptă a secției și la casa scărilor. Mulțumim părinților și copiilor pentru înțelegere și disponibilitatea de a suporta disconfortul generat de aceste lucrări. Finalitatea lor reprezintă un nivel de decență la care va funcționa pe viitor Secția Pediatrie a spitalului care datează din anul 1906. Ca viziune de management, în măsura bugetului disponibil și a priorităților, vom continua să investim cât mai eficient în tot ce aduce valoare actului medical prestat în Spitalul Municipal «Episcop Nicolae Popovici» Beiuș”.