Clinica de Urologie a Spitalului Județean a efectuat, la începutul lunii, o cistectomie radicală laparoscopică pentru un pacient diagnosticat cu cancer vezical infiltrativ. Îndepărtarea tumorii vezicale s-a realizat cu tehnica laparoscopiei 3D, în locul chirurgiei clasice invazive.

Intervenția, în premieră pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Bihor, a fost posibilă datorită profesionalismului echipei formate din medicii și asistentele Clinicii de Urologie și ai Secției Clinice de Anestezie și Terapie Intensivă, din cadrul Spitalului Județean.

Echipa operatorie a fost coordonată de dr. Bogdan Feciche - medic primar urolog și dr. Simona Mîrț - medic primar ATI.

În vârstă de 68 de ani, pacientul a avut o evoluție specifică intervențiilor minim invazive, necesitând analgezie postoperatorie minimă și timp de recuperare redus. Intervenția a avut loc pe 6 martie, iar o săptămână mai târziu pacientul s-a externat. În momentul de față, acesta este acasă, în stare bună și urmează să înceapă tratamentul oncologic.

De la începutul anului 2023, echipa a efectuat peste 20 de intervenții uro-oncologice laparoscopice dedicate tumorilor renale (nefrectomii radicale și parțiale), adenocarcinomului prostatic (prostatectomie radicală laparoscopică) și tumorilor suprarenale (adrenalectomia laparoscopică).

„Aceste realizări îndreptate spre binele pacienților sunt o continuare firească a școlii urologice de prestigiu formată și dezvoltată la Oradea, de către prof. dr. Gheorghe Bumbu”, se afirmă în comunicatul Spitalului județean.