Creștere mare a numărului de copii care au covid sau care nu merg la școală din cauză că profesorii sau colegii lor au covid. Nu mai puțin de 3.180 de elevi fac parte din clase sau grupe care au activitatea suspendată ca urmare a cazurilor de Covid-19. Pe 22 septembrie erau doar 1.143 de elevi în această situație.

Rata accelerată de infectare cu virusul SARS-CoV-2 de la nivelul județului se reflectă și în sistemul de învățământ. Conform Inspectoratului Școlar Județean Bihor, 192 de elevi sunt confirmați cu Covid-19 și 60 de cadre didactice și personal auxiliar. „142 de grupe sau clase au activitatea față în față suspendată ca urmare a cazurilor confirmate. Asta înseamnă că 3.180 de copii și elevi nu merg la școală”, a declarat, pentru Crișana, Florin Negruțiu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Bihor.

Situația este una destul de gravă dacă ne gândim că, pe 22 septembrie, în Bihor erau 1.143 de elevi care nu mergeau la școală din cauza covid-ului, 58 de elevi și 23 de profesori, învățători și personal auxiliar fiind confirmați cu această boală.

Printre școlile care au clase suspendate din cauza unor cazuri de Covid-19 se numără: Colegiul Economic „Partenie Cosma” Oradea, Colegiul Național „Emanuil Gojdu” Oradea, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” Oradea, Liceul cu Program Sportiv „Bihorul” Oradea, Liceul de Arte Oradea, Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea, Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” Oradea, Liceul Tehnologic Sanitar „Vasile Voiculescu” Oradea, Liceul Teologic Penticostal „Betel” Oradea, Liceul Teoretic „Ady Endre” Oradea, Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” Oradea, Școala Gimnazială „Oltea Doamna” Oradea, Școala Gimnazială Nr.1 Ceica, Școala Gimnazială Nr.11 Oradea, Școala Gimnazială Nr.16 Oradea, Colegiul Național „Onisifor Ghibu” Oradea, Școala Gimnazială Nr.1 Tileagd, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Oradea sau Liceul Teoretic „Aurel Lazăr” Oradea.